Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA play-off

Oklahoma čudesno okrenula Clipperse, Indiana pregažena

Indiana Pacersi upisali su vrlo težak poraz na svom parketu protiv Washingtona i propustili priliku za završetak posla dok je Oklahoma serijom 8-0 u zadnjih 43 sekunde svladala Clipperse...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Indiana Pacersi nisu iskoristili priliku za završetak serije protiv Washington Wizardsa. Imali su vodstvo u seriji 3-1 i domaću utakmicu, međutim Wizardsi su ih apsolutno nadigrali i briljantnim nastupom posebno u trećoj četvrtini otišli su do pobjede.

Gosti su imali nevjerojatnu nadmoć u skoku čak 62-23 i unatoč tome što su imali osam izgubljenih lopti više, tom premoći u skakačkom dijelu otišli su do uvjerljivog slavlja.
Susret je prelomljen u trećoj četvrtini kada se Washington odvojio i pobjegao na više od 20 poena prednosti i Pacersi se više nisu oporavili. Gosti su igrali s puno više energije i želje, svjesni da su im ovo možda posljednje minute u doigravanju te su na kraju zasluženo slavili.

Odličnu utakmicu odradio je Marcin Gortat koji je ubacio 31 poen uz 16 skokova te sjajan šut 13-15. S 86.7 posto ubačaja iz igre, postao je igrač s najvišim postotkom ubačaja u jednom susretu među igračima s 30 poena i 15 skokova u povijesti NBA doigravanja. Osim Gortata u gostujućim redovima odličan je bio i John Wall s 27 poena. Kod Pacersa David West je ubacio 17 poena i uhvatio šest skokova, a 15 poena dodao je David West. Serija seli u Washington gdje će Wizardsi hvatati priliku za majstoricom.

Oklahoma je čudesnim preokretom stigla do pobjede protiv Clippersa i vodstva 3-2 u seriji. Clippersi su imali pobjedu u rukama, međutim u samoj završnici Kevin Durant i Russell Westbrook napravio su veliki preokret.

Još četiri minute prije kraja susreta Clippersi su imali plus 13, 43 sekunde prije kraja vodili su 104:97, no ništa od toga nije bilo dovoljno. S pet brzih poena Kevina Duranta, domaćin se približio na 104-102, zatim Westbrook krade loptu Paulu koji radi prekršaj na trici, a razigravač Thundera ubacuje sva tri bacanja za preokret. Za potpuni naziv tragičara susreta Paul gubi loptu u posljednjem napadu što potvrđuje čudesnu pobjedu domaćina.

Raspoloženi Westbrook završio je susret s 38 poena i šest asistencija dok je Durant unatoč slabom šuterskom izdanju došao do 27 poena i deset skokova. Na drugoj strani Blake Griffin je upisao 24 poena i 17 skokova, Chris Paul 17 poena i 14 dodavanja, a Matt Barnes 16 poena i deset skokova.(TS)

NBA doigravanje:

Istočna konferencija, polufinale:

Indiana Pacers - Washington Wizards 79-102 (West 17p, 6sk / Gortat 31p, 16sk)
3-2 u seriji

Zapadna konferencija, polufinale:

Oklahoma City Thunder - Los Angeles Clippers 105-104 (Westbrook 38p, 6as, 5sk / Griffin 24k, 17sk)
3-2 u seriji

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider