Košarka
SPORTOVI
Košarka
Derbi bez draži

Odlične partije Simona i Žorića: Najbolji u pobjedama Lokomotiva i Fenera

Košarkaši Lokomotiv Kubana sačuvali su minimalne izglede za plasman u četvrtfinale Eurolige nakon što su u posljednjoj utakmici Topa 16 na svome parketu pobijedili Bayern s 84:75.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedina nada da će se klub iz Krasnodara plasirati među najboljih osam europskih momčadi leži u mogućnosti domaćeg poraza Galatasaraya u sutrašnjem dvoboju protiv Partizana.

U utakmici protiv Bayerna sjajan je bio naš Krunoslav Simon koji je ostvario učinak od 18 koševa (dvice 2-3, trice 3-7, slobodna bacanja 5-6), četiri skoka i tri asistencije. Derrick Brown je također ubacio 18 koševa za Lokomotiv, dok je kod gostiju prvo ime bio Nihad Đedović sa 16 poena.

U skupini E se igrao istanbulski gradski derbi između Fenerbahčea i Anadolu Efesa, ali nedostajalo je natjecateljske draži budući da su obje momčadi već ranije ostale bez mogućnosti plasmana u četvrtfinale.

U takvim je okolnostima Fener slavio s 84:65, a prvi je strijelac pobjedničke momčadi bio naš Luka Žorić koji je postigao 20 koševa, te im dodao šest skokova. Za dva poena je gađao 8-14, trice 0-1, a slobodna bacanja 4-5. Bojan Bogdanović je zaključio utakmicu s pet koševa (dvice 2-5, trice 0-2, slobodna bacanja 1-2) i jednom asistencijom. Na drugoj strani Zoran Planinić nije ulazio u igru.

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider