Košarka
SPORTOVI
Košarka
NBA liga

Nowitzki i Nash za povijest, stao Durantov niz

U utakmicama NBA lige s utorka na srijedu dvojica igrača napravila su pomak na vječnoj listi najboljih strijelaca i dodavača...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Zvijezda Dallasa Dirk Nowitzki se probio na deseto mjesto liste najboljih strijelaca svih vremena, a playmaker LA Lakersa Steve Nash na treće mjesto vječne liste najboljih asistenata.

Dallas Mavericksi su u gostima pobijedili Utah Jazz sa 95-83, a Nowitzki je zabio 21 koš, odnosno ukupno 27.714 u NBA karijeri, po čemu je deseti na listi svih vremna. Prvi na toj listi je legendarni Kareem Abdul-Jabbar sa 38.387 koševa.

LA Lakersi su izgubili od Houstona 130-145, ali Steve Nash se s pet asistencija u toj utakmici došao do brojke od 10.335 dodavanja u karijeri. Ispred njega su samo John Stockton i Jason Kidd.

Oklahoma City je u gostima svladala Sacramento 107-92, a najbolji igrač Oklahome Kevin Durant ubacio je 23 koša, čime je okončan niz od 41 utakmice zaredom na kojima je postigao najmanje 25 poena. (Hina)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider