Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Metla' Miamija

Nova uzbuđenja u NBA-u: Indiana pred eliminacijom, Spursi se vratili u život!

Aktualni NBA prvaci, košarkaši Miami Heata, prvi su osigurali nastup u polufinalu konferencije, nakon što su i u četvrtoj utakmici serije bili bolji od Charlotte Bobcatsa...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

LeBron James predvodio je Miami do uvjerljive 109-98 pobjede nad momčadi koja i dalje čeka svoju prvu pobjedu u doigravanju NBA lige. James je ubacio 31 poen, 19 nakon što je pretrpio lakšu ozljedu bedrenog mišića u trećoj četvrtini, te upisao sedam skokova i devet asistencija. Chris Bosh je pridodao 17, a Dwyane Wade, koji je cijelu utakmicu imao problema s osobnim pogreškama, 15.

Charlotte, koji je igrao bez ozlijeđenog Ala Jeffersona, jer vodio cijelo prvo poluvrijeme i imao prednost od dva poena na predahu, no nakon povratka na parket Miami je ubacio u brzinu više. Treću je dionicu Heat dobio s glatkih 32-17, čime je utakmica bila i prelomljena.

Kemba Walker je predvodio domaćina s 29 poena, te po pet skokova i asistencija, ali jaču pomoć od suigrača nije dobio.

Miami je po 20. uzastopni put slavio protiv Charlotte Bobcatsa, a u polufinalu Istočne konferencije igrat će protiv pobjednika serije između Brooklyna i Toronta. Trenutni rezultat u toj seriji je 2-2.

U velikim je problemima najbolja momčad Istoka nakon regularnog dijela sezone, Indiana, koja je pred svojim navijačima ponižena od Atlante. Hawksi su slavili sa 107-97, no u jednom su trenutku susreta imali 30 poena razlike (80-50).

Brutalna je bila druga četvrtina koju su gosti dobili s 41-19, a velike zasluge u tome imao je džoker s klupe Mike Scott, koji je pogodio pet trica, te sveukupno ubacio 17 koševa. Atlanta je u drugoj četvrtini ubacila čak devet trica, čime je izjednačila rekord doigravanja NBA lige. Atlanta je također postala prva momčad nakon Milwaukee Bucksa, koji su 1970. godine ubacili barem 40 poena i primili manje od 20 u jednoj od četvrtina.

Igrači Indiane bili su pošteno izviždani od strane domaćih navijača u nekoliko navrata, dok je trener Frank Vogel bio bijesan tijekom većine time-outova.

Atlanta će u četvrtak imati priliku izbaciti prve nositelje Istočne konferencije pred svojim navijačima.

Aktualni viceprvak San Antonio poravnao je rezultat u seriji protiv Dallas Mavericksa na 2-2, nakon tijesne 93-89 pobjede u Dallasu. Manu Ginobili bio je najefikasniji strijelac Spursa s 23 poena, dok je ključni koš (trica) zabio Boris Diaw u posljednjoj minuti utakmice, kojim je San Antonio poveo 90-87.

Spursi su tijekom treće četvrtine imali i 20 poena razlike, no Mavericksi se jednostavno nisu predali, te su u posljednjoj dionici čak i vodili s pola koša u dva navrata. I drugi uzastopni susret je mogao otići u produžetak, ali je polaganje Monte Ellisa za izjednačenje udarilo na desnu pa i lijevu stranu obruča, prije nego li je iscurilo van.

Peta utakmica serije igra se u srijedu u San Antoniju. (TS)

NBA liga, doigravanje:

Istočna konferencija

Indiana – Atlanta 97-107 (George 26k, 12s, 6a / Mack 20k, 5a, Scott 17k, Millsap 18k, 8s, 4bl)

Atlanta vodi u seriji s 3-2

Charlote – Miami 98-109 (Walker 29k, 5s, 5a / James 31k, 7s, 9a, Bosh 17k, 8s)

Miami dobio seriju s 4-0

Zapadna konferencija

Dallas – San Antonio 89-93 (Ellis 20k, 4s, 3a, Nowitzki 19k, 7s / Ginobili 23k, 5a, Duncan 14k, 10s)

Serija je izjednačena 2-2

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider