Košarka
SPORTOVI
Košarka
Stiže u društvo najboljih

VIDEO 'Njegov talent je impresivan, Hrvatska će dobiti mega zvijezdu'

Mario Hezonja, 20-godišnji Dubrovčanin u dresu Barcelone, protiv prvaka Europe Real Madrida u doigravanju pokazuje zašto ga NBA liga vidi kao buduću veliku zvijezdu.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

NBA draft je za dva dana, a naši stručni sugovornici su jednoglasni u jednom ''Mario Hezonja pripada najjačoj ligi svijeta već sada u ovim godinama''.

Tricama protiv Reala samo je potvrdio nagađanja da bi mogao biti najveći pick od svih europskih bekova u povijesti NBA drata.

''Ja se nadam da će bit visoko izabran, to bi bilo super i za njega i za hrvatsku košarku. On to zaslužuje, ima i prednost jer je igra u Barceloni. S druge strane, da je bio na sveučilištu, bio bi možda prvi ili drugi pick'', kaže Damjan Rudež, hrvatski reprezentativac u redovima Indiane Pacersa.

U mlađim je selekcijama igrao i s tri godine starijima od sebe. I već tada fascinirao sve koji su ga gledali. Kada je bogatu karijeru u Zagrebu završavao Damir Mulaomerović, Hezonja ju je započinjao.

''Ja ga znam kada je imao petnaest godina, bio sam demonstrator na jednom kampu. Jednostavno to se vidi, odskakao je, bio je puno mlađi od ostalih, a dominirao je'', prisjeća se Mulaomerović. Rudež ga je dobro upoznao prošlo ljeto u reprezentaciji.

''Njegov talent je impresivan, njegove radne navike su nevjerojatne, po svim karakteristikama on zaslužuje biti visoko. Ne mislim da je to neka šuplja priča'', kaže Rudež.

Mulaomerović ističe:
''Krasi ga nevjerojatna želja za uspjehom. Mislim da je to nemoguće zaustaviti. U svakom slučaju ako i ode u NBA ligu, mislim da će Hrvatska dobiti jednu mega zvijezdu.''

Čeka se draft koji bi zbog Hezonje svjetske reflektore mogao usmjeriti prema Hrvatskoj.

''Po fizičkim karakteristikama, talentu, svom stilu igre pripada u NBA'', poručuje Rudež.

''Mislim da NBA nije spreman za njega, ne on za NBA'', zaključio je Mulaomerović.

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider