Košarka
SPORTOVI
Košarka
Neizvjesna budućnost

VIDEO Priča oko Cibone, tipično hrvatska: Kad politika, novac i laži pokvare sve...

Prije samo dva mjeseca na Trgu bana Jelačića dočekalo se pobjednike ABA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gradonačelnik Bandić i vrhuška Cibone rado su se slikali kraj onih koji su se dobro oznojili da bi se popeli na pozornicu za pobjednike. Obećanja i pozitivne informacije tih su dana prštala na sve strane.

"Mi smo prije tri godine naslijedili dug od nešto više od tri milijuna kuna, on je sveden na nekih 15-ak posto, prema tome nismo ga do kraja riješili , ali puno je bolja situacija nego što bi neki naši prijatelji htjeli da jest“, pričao je predsjednik Cibone Ivica Lovrić 25. svibnja ove godine.

No, to očito nije bila istina. Najžalosnije je što javnost i dalje ne zna koliki je zapravo dug Vukova.

"Ivica Lovrić je govorio da je dug Cibone 89 milijuna, a gradonačelnik Bandić je rekao da je dug 107 milijuna. To su veliki novci između 89 i 107“, kaže kroničar Cibone Tvrtko Puljić.

Pravi vladar pod Tornjem uvijek je bio gradonačelnik Milan Bandić. On raspodjeljuje gradski novac namijenjen sportu. Novac poreznih obveznika. Sve predsjednike kluba, nakon Bože Miličevića, postavljao je upravo gradonačelnik.

"Neka institucije pravne države obznane gdje je nestalo 105 milijuna kuna iz Cibone, ja sam to prijavio prije tri godine“, poručuje Milan Bandić.

Najbizarnije od svega je što je Cibona uvijek bila u boljoj situaciji od većine ostalih zagrebačkih klubova. Jer je u svom vlasništvu oduvijek imala nekretnine.

"Kolika je vrijednost tih nekretnina mi nikada nismo doznali jer nikada nismo vidjeli revizorski izvještaj o tome“, otkriva Tvrtko Puljić.

Ono što znamo je da Cibona ne namjerava platiti blokadu FIBA-e. Cifra je oko milijun eura, a neplaćanje te sume znači da Cibosi u novoj sezoni ne mogu dovoditi igrače izvan A-1 lige. U Ciboni su ostali nijemi na zahtjeve za izjavama, a očito je da sve ono što su pričali posljednjih godina, ne stoji.

"Mi ćemo sanirati Cibonu, Cibona će igrati Euroligu i Cibona neće u stečaj. Nakon tri pol godine mi smo postali svjesni da sve ono što su najavljivali, kad se konačno sportski došlo do Eurolige, nema veze s onim što su ljudi pričali. Vjerojatno možemo razgovarati o tome da je to bila laž“, zaključuje Puljić.

Tako su igrači i trener Slaven Rimac i dalje neisplaćeni. Prva violina Darijo Šarić već je otišao u Ameriku na NBA draft, a i ostali stožerni igrači poput Blassingamea, Rozića, Kusa, mogu otići. Gotovo nadrealno zvuči da će Slaven Rimac u ovakvim uvjetima ostati.

Prema onome što je danas za Novu TV izjavio gradonačelnik Bandić, Cibonu vjerojatno očekuje stečaj. Novca nema.

"Bit će sve u redu, bit će Lokomotiva ili Cibona nova, ali će se podvući crta i napraviti reda i znat će se konačno tamo što će biti sa svim plaćanjima i primanjima."

I tako će završiti još jedna hrvatska sportska priča. Na političkim skupštinama, stolovima državnih institucija i u tko zna čijim džepovima. Svagdje, osim tamo gdje bi se sportske priče trebale završavati. Na terenu, s igračima...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider