Košarka
SPORTOVI
Košarka
Curry predvodio Warriorse

VIDEO ''Ludi'' Love ispisao povijest u prvoj četvrtini, drama kod Šarićeve Phile

U susretu Orlando Magica i Phoenix Sunsa sudjelovala su trojica hrvatskih košarkaša, no niti jedan nije ostario zapaženiji učinak, a na kraju je više razloga za veselje imao Dragan Bender zbog 92-87 pobjede njegovih Sunsa.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bender je na parketu proveo 13 minuta i za to vrijeme postigao tri poena (šut za dva 0-2, trica 1-1) uz četiri skoka i dvije asistencije i tim učinkom nadmašio dvojac iz Orlanda. Naime, Damjan Rudež je za domaće igrao osam minuta i u to vrijeme uputio dva neuspješna šuta za tricu upisavši po skok i osvojenu loptu, dok je Mario Hezonja zaigrao nakon dužeg vremena, ali u samo četiri minute postigao je jedan poen (trica 0-1, slobodna bacanja 1-2).

Sunsi su do pobjede stigli ponajprije zbog odlične igre čitave prve petorke, svi starteri postigli su dvoznamenkast broj koševa, a najbolji su bili Alex Len sa 17 ubačaja i 12 skokova te Eric Bledsoe sa 16 pogodaka i 9 skokova. U sastavu Magica istakli su se Evan Fournier s 25 koševa i Nikola Vučević s 21 poenom i 13 skokova.

Brooklyn Netsi pretrpjeli su drugi uzastopni uvjerljivi poraz na domaćem parketu, ovoga puta od Boston Celticsa sa 92-111. Gosti su do pobjede stigli odličnim šutom za tricu, poglavito u drugom poluvremenu, a najefikasniji su bili Isaiah Thomas s 23 i Avery Bradley s 22 koša. Kod Netsa najbolji su bili Sean Kilpatrick sa 23 poena i Trevor Booker s 18 ubačaja i 12 skokova, dok je Bojan Bogdanović za 28 minuta provedenih u igri ubacio 14 koševa (šut za dva 4-5, trica 2-7) uz osam skokova i dvije asistencije.

Philadelphia 76-ersi nesretno su izgubili na svom parketu od Memphis Grizzliesa sa 99-104 nakon dva produžetka. Najveću priliku za pobjedu imali su krajem četvrte četvrtine kada je Robert Covington kod rezultata 85-86 imao dva slobodna bacanja nakon što je zaustavljen na "ziceru". No, pogodio je samo jedno, da bi u dodatnom vremenu do šeste uzastopne pobjede Grizzliese vodio Marc Gasol.

Sjajni španjolski centar utakmicu je okončao sa 27 koševa, Mike Conley je bio na pragu "triple-doublea" s 25 ubačaja i po devet skokova i asistencija, dok su Sixerse predvodili Ersan Ilyasova s 22 koša i 12 skokova te Robert Covington s 19 poena i 10 skokova. Dario Šarić odigrao je još jednu skromniju utakmicu, za 22 minute provedene na terenu postigao je tri poena (šut za dva 0-1, trica 1-5) uz pet skokova i dvije asistencije.

Prvaci Cleveland Cavaliersi na svom su terenu svladali Portland Trail Blazerse sa 137-125, a fantastičan ulazak u utakmicu imao je Kevin Love, on je 34 od svojih 40 koševa postigao odmah u prvoj četvrtini pogodivši čak osam trica u tom periodu, što je najviše ikad da je netko zabio u prvoj četvrtini.

Loveovih 34 koša drugi je najbolji učinak u jednoj četvrtini u povijesti lige, bolji od njega bio je samo Klay Thompson koji je prije dvije sezone u dresu Golden State Warriorsa zabio 37 poena u trećoj četvrtini utakmice protiv Sacramento Kingsa. Osim Lovea, u dresu prvaka briljirao je i LeBron James s "triple-doubleom" od 31 koša, 13 asistencija i 10 skokova. Blazersima nije pomoglo niti 40 pogodaka, 11 asistencija i 7 skokova Damiana Lillarda.

Prošlosezonski finalisti Golden State Warriorsi s uvjerljivih 149-106 svladali su Los Angeles Lakerse uzvrativši im za poraz od 20 razlike ranije u sezoni. Nakon samo tri pol minute Warriorsi su imali dvoznamenkastu prednost zahvaljujući četirima tricama Stephena Curryja, a kasnije su tu prednost samo povećavali. Warriorsi su postavili i novi klupski rekord s 47 asistencija.

Curry je utakmicu završio s 31 poenom i devet asistencija, Kevin Durant je dodao 28, a Klay Thompson 26 pa su Warriorsi postavili novi sezonski rekord lige po broju postignutih koševa. Kod Lakersa za koje opet nije nastupio Ivica Zubac po 16 poena postigli su Brandon Ingram, Lou Williams i Jordan Clarkson.

Trenutačno najbolja momčad lige su Los Angeles Clippersi koji su do svoje 14. pobjede stigli na gostovanju kod trenutačno najlošije momčadi u ligi Dallas Mavericksa koji su ostali na samo dva uspjeha. Završilo je rezultatom 124-104 za goste iz Los Angelesa koji su vodili i sa 31 košem razlike. Austin Rivers je sa 22 poena bio najefikasniji kod pobjednika, a isti je učinak imao Harrison Barnes kod poraženih.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider