Košarka
SPORTOVI
Košarka
Što je s glavom?

Nevjerojatna pogreška Cavsa u završnici: LeBron potpuno izgubio živce!

Tragikomičan je način na koji je Cleveland propustio pobjedu u prvoj utakmici velikog NBA finala.

J. R. Smith bježi od koša (Foto: AFP) (Foto: Afp)

U uzbudljivoj završnici prve utakmice velikog NBA finala Cleveland Cavaliersi imali su sve u svojim rukama, ali katastrofalni potez J. R. Smitha odveo je utakmicu u produžetke u kojima su ih Golden State Warriorsi pomeli i došli do prve pobjede u borbi za naslov prvaka.

Razvoj događaja bio je sljedeći: koš-faulom Stephena Curryja i realiziranim slobodnim bacanjem Golden State je 23,5 sekunde prije kraja četvrte četvrtine poveo sa 107:106.

Krenuo je tada napad Clevelanda koji je predvodio LeBron James, ali njega su Warriorsi dobro zatvorili. LeBron je uspio pronaći Georgea Hilla na kojemu Klay Thompson 4,7 sekundi prije kraja radi prekršaj i dosuđena su dva slobodna bacanja.

Prvo je Hill pogodio za izjednačenje 107:107, ali drugo je promašio i tu onda "na scenu" stupa J. R. Smith. Uhvatio je loptu u napadu, ali umjesto da u te četiri sekunde uputi šut za pobjedu, on je odjurio prema centru i izazvao šok i nevjericu svojih suigrača, ali i gledatelja pred malim ekranima.

LeBron James potpuno je izgubio živce, a na usporenoj snimci se vidjelo kako mu J. R. Smith govori "mislio sam da vodimo". Nisu vodili, otišlo se u produžetak, gdje Cleveland nije imao šanse...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider