Košarka
SPORTOVI
Košarka
Praznik košarke

Neviđena euforija u najkošarkaškijem hrvatskom gradu, Višnjik će gorjeti!

Zadar se jutros probudio ponosan i prožet neviđenom euforijom. Tisuće ljubitelja košarke večeras će ponovno ispuniti dvoranu Krešimira Ćosića...

Nepregledan red na blagajni Višnjika dugo nije viđen u Zadru. Iako je osvojio čak 16 trofeja, KK Zadar lovi prvi u Krešinoj dvorani. Grad danas živi za košarku, a nakon dugo godina Hrvatska će imati finale ispunjeno snažnim emocijama, punim tribinama i sportskim navijanjem.

Podsjetimo, Zadar je u polufinalu Kupa slavio protiv Cibone 82-75. Zadar je do pobjede stigao na krilima sjajnog Ante Delaša koji je u posljednjih 90 sekundi zabio devet koševa. Delaš je kod rezultata 71-71 zabio dvije trice u nizu i odveo domaćine do vodstva 77-71 50 sekundi prije kraja što Cibona nije uspjela nadoknaditi.

''Svjedočimo prazniku košarke i sporta u Hrvatskoj. Vlada neviđena pomama za ulaznicama, očekujemo do posljednjeg mjesta ispunjenu dvoranu. Više od 130 novinara večeras će pratiti utakmicu. Uz NBA skaute, dolazak su najavili i brojni uglednici iz Hrvatske i regije!'', izjavila je Zdenka Zrilić iz tvrtke S Event, suorganizatora turnira.

Na putu do sedmog naslova pobjednika Kupa Krešimira Ćosića, Zadru stoji branitelj naslova Cedevita, koja je Kup osvojila tri puta. Finale Kupa igra se večeras u 20 sati. Ulaznice za utakmicu mogu se kupiti na blagajni ŠC Višnjik po cijeni od 30 kuna.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider