Košarka
SPORTOVI
Košarka
Partija života u Madisonu

Nesuđeni All-Star svima pokazao: Došao milimetar blizu Kobeovih rekorda

Stephen Curry je ove sezone pravi vođa Golden Statea i vjerojatno jedan od najboljih playmakera NBA lige. Potvrdio je takvo što i u noći sa srijede na četvrtak, u mitskom Madison Square Gardenu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Ono što je najbitnije jest da je New York pobijedio Golden State 109-105, no Curry je odigrao briljantnu utakmicu. Nije pauzirao niti sekunde, odigrao je svih 48 minuta, za koje je vrijeme ubacio 54 poena uz šut 18-28 iz igre, ali i čak 11-13 za tri poena.

Svemu tome je dodao šest skokova, sedam asistencija i tri ukradene lopte.

S tim brojkama je Curry došao sasvim blizu dva rekorda Kobea Bryanta, ali su oni i dalje ostali u vlasništvu zvijezde LA Lakersa. Naime, Curryjeva 54 poena su najveća brojka koju je imao jedan od igrača poražavajuće momčadi nakon prosinca 2006. godine kada je Kobe postigao 58 poena u porazu Lakersa protiv Charlotte.

Isto tako, Curry je na drugom mjestu strijelaca u Madison Square Gardenu u povijesti, a i tu je ispred njega ostao Kobe Bryant koji je u veljači 2009. godine Knicksima utrpao 61 poen.

Inače, Curry je postao trinaesti košarkaš u povijesti NBA-a koji je u Madisonu zabio 50 i više poena. To je samo potvrda da je nepravedno zaobiđen s All-Stara, jer ove sezone možda igra i najbolju košarku u životu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider