Košarka
SPORTOVI
Košarka
Staloženo, bez euforije

Ne treba se bojati Rusije: Ova Hrvatska je pobjeđivala i bolje

Nešto više od 24 sata uoči početka nokaut faze EuroBasketa za hrvatske košarkaše, iz Istanbula se u Dnevnik Nove TV javio reporter Saša Lugonjić.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Hrvatska košarkaška reprezentacija privela je kraju drugi trening u Istanbulu, u nedjelju ujutro još jedan i onda će nestrpljivo iščekivati utakmicu s Rusijom u 20:30 po hrvatskom vremenu.

Vrlo staloženo, bez euforije svemu pristupaju u hrvatskoj reprezentaciji i tako i treba biti. Respektiraju se Rusi, ali svjesni su naši reprezentativci svojih kvaliteta. Napunile su ih samopouzdanjem one tri posljednje utakmice u Rumunjskoj. Itekako Bogdanović, Šarić i društvo vjeruju da će biti pravi protiv Rusije.

Hrvatska je u posljednjih 13 mjeseci pobjeđivala i bolje reprezentacije od Rusije pa nema razloga da to ne naprave i ove nedjelje u Istanbulu.

Razgovarali smo s izbornikom Aleksandrom Petrovićem.

"Radi se o reprezentaciji ozbiljnih dometa koji ovdje traže da prekinu jedan nesretan niz zadnjih sedam osam godina u njihovoj reprezentativnoj košarci i očekuje nas ozbiljna utakmica. Mislim da bez ikakvog pretjerivanja mogu reći, radi se o osmini finala, ali šanse su definitivno 50:50."

Evo što kaže Marko Popović...

"Osmina finala i četvrtfinale su dvije najvažnije utakmice jer kasnije već ulaziš u zonu za medalje i imaš dvije, Ali razmišljamo sada samo o Rusima koji su dobra i čvrsta ekipa i uvjeren sam da neće biti lako."

Susret Hrvatske i Rusije bit će posljednji susret osmine finala, a tijekom subote su svoje mjesto u četvrtfinalu već osigurale Slovenija, Njemačka i Italija.


 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider