Košarka
SPORTOVI
Košarka
Hancock MVP završnice

NCAA: Louisville prvak po treći put pred čak 74 tisuće gledatelja

Košarkaši sveučilišta Louisville pobjednici su s NCAA turnira po treći put u svojoj povijesti. U finalu su s 82-76 bili bolji od Michigana...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Prošlo je točno 373 dana otkako je Louisville poražen u polufinalu Final Foura prošle sezone od kasnijeg pobjednika Kentuckyja 69-61. Ovog su puta Peyton Siva, Gorgui Dieng i ostali tadašnji polufinalisti osjetili isto što i Anthony Davis i Michael Kidd-Gilchrist prošle godine nakon osvajanja naslova prvaka.

No, početak nije izgledao kao da bi Louisville mogao do svojeg trećeg naslova u povijesti. Naime, pretkraj prvog poluvremena Michigan je imao 12 koševa razlike, ponajviše zahvaljujući neočekivanom učinku nadahnutog Spikea Albrechta, koji je upisao svih svojih 17 poena u prvih 20 minuta utakmice. Igrač koji je kroz sezonu bilježio 1.8 poena po susretu je u jednom trenutku imao 4-4 za tricu i 1-1 za dvicu.

No, u svega dvije minute prvog dijela i Louisville je pronašao svog Albrechta. Bio je to Luke Hancock koji je također ubacio četiri trice (vezane) bez promašaja, no, za razliku od Albrechta, pridonio je pokojim košem i u nastavku. U konačnici je Hancock, koji je uoči utakmice dobio vijest da mu je otac jako loše, ubacio 22 poena, te upisao skok i tri asistencije, što mu je donijelo titulu najkorisnijeg igrača Final Foura!

U drugih se 20 minuta probudio prije svega i Peyton Siva, lako moguće novo poznato lice NBA lige. Siva je (kao razigravač) ubacio 18 koševa, upisao osam skokova (pet napadačkih), podijelio pet asistencija, te četiri puta ukrao loptu.

Trener Louisvillea Rick Pitino, koji će ove godine ući u košarkašku Kuću slavnih, postao je prvi trener koji je osvojio dva naslova nacionalnog prvaka s dvije različite momčadi.
Spomenimo i da je utakmicu s tribina pratilo 74.326 gledatelja, što je apsolutni rekord svih finala!

NCAA finale, Atlanta:

Louisville - Michigan 82-76 (Siva 18k, 6s, 5a, Hancock 22k, 3a / Burke 24k, 3a, Albrecht 17k, 2a)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider