Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dostigao Jordana

VIDEO Monstruozni 'Westwolf' na tragu košarkaških velikana: 'To je blagoslov'

Dinamični razigravač Oklahoma City Thundera Russell Westbrook bio je najzaslužniji za domaću pobjedu svoje momčadi nad Houstonom 111-107, u kojoj je ubacio 21 koš uz 15 asistencija i 13 skokova, ostvarivši svoj 15. 'triple-double' učinak u ovoj sezoni.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jedini košarkaš koji Westbrooka prati u toj kategoriji ove sezone je Draymond Green iz vodećeg Golden Statea koji je 11. puta imao tri dvoznamenkasta broja u spomenutim statističkim kategorijama. Bio je to Westbrookov 34. 'triple-double' u karijeri, a koliko je dominantan u ovoj sezoni najbolje pokazuje podatak da je legendarni Magic Johnson posljednji igrač koji je imao više 'triple-double' utakmica u sezoni od njega. Johnson se u sezoni 1988/89. zaustavio na 17 pa ga Westbrook još ima priliku prestići, a već je dostigao Michaela Jordana koji je u spomenutoj sezoni imao 15 'triple-double' učinaka.

"Blagoslov je kad vas netko spominje u istom kontekstu s tim momcima. To su ljudi iz Kuće slavnih. Moj je posao pomoći momčadi da pobjeđuje i da pokušamo osvojiti naslov", rekao je Westbrook čiji je doprinos, posebno onaj skakački, nahvalio Kevin Durant koji je Houstonu ubacio 23 koša.

"Kad ovako skače, bolja smo momčad. Koševima i asistencijama se može mjeriti s najboljima, ali njegovi skokovi su dodana vrijednost", istaknuo je Durant.

James Harden je predvodio Rocketse s 24 koša i 16 asistencija, pogodio je i tricu 13 sekundi prije kraja, kojom se Houston primakao na poena zaostatka (107-108), ali je i sedam sekundi prija kraja izgubio loptu, nakon čega je Westbrook s dva pogođena bacanja zaključio priču.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider