Košarka
SPORTOVI
Košarka
Konačno zaigrao Rudež

VIDEO Warriorsima drama kod Utahe, rekord Jordanovih Bullsa pred rušenjem

Hrvatski košarkaški reprezentativac Damjan Rudež dobio je priliku zaigrati za Minnesota Timberwolvese u NBA ligi nakon više od tri tjedna, a aktualni prvaci Warriorsi došli su do 68. ovosezonske pobjede...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rudež je u visokom 79-99 domaćem porazu svoje momčadi od Los Angeles Clippersa ušao u igru 6:19 minuta prije kraja i za to vrijeme ubacio 8 koševa uz šut 1-1 za dva i 2-3 za tricu.

Rudež je u igru ušao kada je njegova momčad gubila sa čak 32 razlike (60-92), te je svojim učinkom u 'trash-timeu' pripomogao ublažiti poraz. Posljednji nastup prije ovoga 29-godišnji Zagrepčanin imao je još 8. ožujka u 91-116 porazu od San Antonio Spursa.

Jedini igrač vrijedan spomena u dresu Wolvesa bio je 'rookie' Karl-Anthony Towns sa 16 poena i 11 skokova, dok je Chris Paul predvodio Clipperse s 20 poena, 16 asistencija i 8 skokova.

Minnesota je s učinkom 25-50 uvjerljivo posljednja u skupini Northwest, dok Clippersi sa 47-27 drže sigurno četvrto mjesto u Zapadnoj konferenciji uoči doigravanja.

Prvaci Golden State Warriorsi u svom su 75. ovosezonskom nastupu ostvarili 68. pobjedu i još više povećali izglede za obaranje rekorda Chicago Bullsa koji su prije 20 godina ostvarili najbolji omjer u povijesti lige od 72-10. Do nove pobjede Warriorsi su stigli na gostovanju kod Utah Jazza svladavši domaćina sa 103-96 nakon produžetka. Domaći su propustili veliku priliku za pobjedu, vodili su tijekom čitave posljednje četvrtine, ali kobna su za njih bila promašena slobodna bacanja. U zadnjih 12 minuta igrači Jazza promašili su čak 10 od 14 slobodnih bacanja, jedno od njih bilo je i ono Shelvina Macka 24 sekunde prije kraja pri rezultatu 88-86. Mack je iskoristio jedno bacanje za 89-86, a u sljedećem napadu Klay Thompson je prvo promašio tricu za poravnanje, ali nakon skoka u napadu dobio je novu priliku koju je iskoristio za 89-89. Domaći su imali vremena za još jedan napad za pobjedu, ali Mack je bio blokiran, da bi Gordon Hayward zatim promašio težak šut s istekom vremena.

U dodatnih pet minuta Warriorsi su bili uvjerljivi i stigli do rekordne 68. klupske pobjede u sezoni. Dosadašnji najbolji učinak u povijesti kluba bio je prošlosezonski omjer 67-15. Utah je pala na omjer 37-38, te sada dijeli sedmo mjesto na Zapadu s Dallas Mavericksima i Houston Rocketsima. Dvije od te tri momčadi izborit će doigravanje, dok će ona koja ostvari najlošiji učinak u posljednjih sedam dvoboja ostati bez posezone.

Stephen Curry predvodio je strijelce Warriorsa s 31 ubačajem, Thompson je dodao 18, dok su kod Jazza najučinkovitiji bili Hayward sa 21 i Rodney Hood sa 20 pogodaka.

San Antonio Spursi u 38. su ovosezonskom domaćem nastupu ostvarili 38. pobjedu svladavši New Orleans Pelicanse sa 100-92 i tako postavili novi rekord po broju uzastopnih pobjeda na domaćem terenu u sezoni, dosadašnji rekord od 37-0 držali su Chicago Bullsi iz sezone 1995/96. Emanuel Ginobili ubacio je 20 koševa za Spurse ušavši s klupe, Kawhi Leonard je povratak u momčad nakon tri utakmice stanke zbog ozljede mišića obilježio sa 16 poena, koliko je dodao i Danny Green. Kod Pelicansa najbolji je bio Alexis Ajinca s 18 koševa i 9 skokova. Spursi su sada stigli na omjer 63-12, te su izjednačili rekordan broj pobjeda u sezoni kojega su postavili u sezoni 2005/06. (63-19), a imaju još čak sedam prilika popraviti taj rekord. Pelicansi su pali na 27-47 i nalaze se na dnu skupine Southwest.

U derbiju Istoka vodeći sastav skupine Atlantic Toronto Raptorsi na svom su parketu svladali vodeću momčad skupine Southeast Atlanta Hawkse sa 105-97. Ovim uspjehom Raptorsi su po prvi put u 21-godišnjoj klupskoj povijesti ostvarili 50 pobjeda u jednoj sezoni, trenutačno su na omjeru 50-24, a imaju još osam utakmica za popravljanje ovog rekorda. DeMar DeRozan je s 26 ubačaja bio najbolji kod Raptorsa, a Jeff Teague je s 18 poena predvodio Hawkse, koji sa 45-31 i dalje drže vrh svoje skupine.

Dallas Mavericksi 'iščupali' su 91-89 domaću pobjedu protiv New York Knicksa kojom su dostigli Utah i Houston na sedmom mjestu Zapada. Gosti iz New Yorka su kod rezultata 90-89 15 sekundi prije kraja izgubili loptu, a nakon što je Raymond Felton pogodio jedno od dva slobodna bacanja za 91-89 osam sekundi prije kraja, dobili su novu priliku, no pokušaj trice Langstona Gallowaya ostao je na obruču.

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider