Košarka
SPORTOVI
Košarka
Bynum pronašao klub

NBA tržnica: Josh Smith potpisao s Detroitom, Bynum prihvatio ponudu Cavsa

Od najnovijih vijesti s tržišta NBA košarkaša najvažnija je ona o Andrewu Bynumu (25). Po potencijalu vjerojatno najbolji centar današnjice potpisao je ugovor s Cleveland Cavaliersima...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Više je američkih medija u srijedu navečer javilo da se bivši centar Lakersa, koji je lani prosjedio sezonu u Philadelphiji zbog kronične ozljede koljena, odlučio pristupiti Cavaliersima.

Talentirani 25-godišnji centar potpisat će ugovor vrijedan 24 milijuna dolara. Od 12 milijuna koliko bi trebao zaraditi u idućoj sezoni, međutim, ugovorom mu se jamči samo šest. Preostalu će polovicu zaraditi u vidu stimulacije, navodi se.

Pretprošle je sezone u Lakersima Bynum dokazao da je ponajbolji centar današnjice. Ostaje upitno može li ozdraviti načeta koljena i opet zaigrati pod punim opterećenjem.

Clevelandova najnovija akvizija dokaz je da u Ohiju grade jako dobru momčad. Ovog su ljeta Cavaliersi već doveli prvi pick s drafta Anthonyja Benneta, Golden Stateova beka Jarreta Jacka i vrlo potentnog krilnog centra iz Lakersa Earla Clarka.

Uz mladu okosnicu sastava koju čine Kyrie Irving, Dion Waiters, Tristan Thompson te centri Anderson Varejao i Tyler Zeller, istočna konferencija dobiva vrlo konkurentnu momčad.

Veliko su pojačanje dobili Detroit Pistonsi, s kojima je četverogodišnji ugovor potpisao 27-godišnji krilni centar Josh Smith. Lani je za Atlanta Hawkse igrao s prosjecima od 17.5 koševa, 8.4 skoka i 3.8 asistencija po utakmici.

Minnesota Timberwolvesi dogovorili su suradnju s Coreyjem Brewerom, 27-godišnjim krilnim košarkašem Denver Nuggetsa, koji bi tijekom četvrtka trebao potpisati trogodišnji ugovor vrijedan 15 milijuna dolara. Zbog toga će momčad iz Minneapolisa pustiti beka Lukea Ridnoura, koji će se vratiti u Milwaukee Buckse.

U srijedu je formalno odrađen i igračka razmjena između triju NBA momčadi, u kojoj je Andre Iguodala pripao Golden State Warriorsima.

Zlatni američki košarkaški reprezentativac s Olimpijskih igara u Londonu, 29-godišnje nisko krilo, potpisao je s kalifornijskim klubom četverogodišnji ugovor nakon što je jednu sezonu proveo u Denver Nuggetsima. S njime su Warriorsi dobili također perspektivnog beka Kevina Murphyja, koji je stigao iz Utah Jazza. Klubu iz Salt Lake Cityja pripala su trojica Golden Stateovih košarkaša: Andris Biedrinš, Richard Jefferson i Brandon Rush. U Denver će iz Utaha otići bek-šuter Randy Foye.

Jačanje talentirane mlade momčadi za lov na NBA naslov Warriorsi nastavljaju novim pojačanjima. Pred potpisom su trogodišnjeg ugovora s vrlo dobrim 26-godišnjim krilnim centrom Marreeseom Speightsom, koji je lanjsku sezonu odradio u Memphis Grizzliesima odnosno Cleveland Cavaliersima. Posao je vrijedan 11 milijuna dolara.

Konačno, u srijedu u klubu iz Oaklanda objavili da su produljili ugovor s trenerom Markom Jacksonom, koji će ostati do kraja sezone 2014/15.

Chicago Bullsi su pak otpustili veterana Richarda Hamiltona, koji će novi klub potražiti u svojstvu slobodnog agenta. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider