Košarka
SPORTOVI
Košarka
Pripreme za sezonu

NBA: Skromni učinci Bendera i Zubca u porazima Sunsa i Lakersa

Dragan Bender i Ivica Zubac imali su skromne učinke porazima svojih momčadi u pripremnim susretima NBA klubova.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Dva hrvatska novaka u NBA ligi, Dragan Bender i Ivica Zubac imali su skromne učinke porazima svojih momčadi u pripremnim susretima pred početak natjecanja u najjačoj svjetskoj košarkaškoj ligi igranima u petak, Benderovi Phoenix Sunsi su izgubili na gostovanju kod Portland Trail Blazersa sa 110-115, dok su Zubčevi Los Angeles Lakersi na svom terenu poraženi od Denver Nuggetsa sa 97-101.

Bender, koji je bio četvrti izbor prvog kruga drafta, u Portlandu je igrao 18:11 minuta i za to je vrijeme postigao pet poena (šut za dva 1-1, trica 1-5) uz tri skoka i po jednu asistenciju i blokadu.

U njegovoj momčadi najefikasniji je bio Devin Booker sa 34 poena, dok su najbolji kod Blazersa bili Shabazz Napier sa 20, Damian Lillard sa 18 i Noah Vonleh sa po 14 pogodaka i skokova.

Zubac, koji je bio ukupno 32. izbor na "draftu", sinoć je igrao tek 3:17 minuta, a za to je vrijeme uspio sakupiti dva poena (šut za dva 1-2), jedan skok i dvije blokade.

Kod gostiju iz Denvera odličan je bio bivši igrač Cedevite i reprezentativac BiH Jusuf Nurkić sa 18 ubačaja i 14 skokova. Strijelce Nuggetsa predvodio je Will Barton sa 20 koševa, a Lakersa D'Angelo Russell sa 21 poenom.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider