Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Lin, Lin, Lin'

NBA senzacija s Harvarda zaludjela Ameriku i ostatak svijeta!

Sporrtsku pozornost Amerike i svijeta zaokupila je nova NBA senzacija...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Jeremy Lin, 23-godišnjak koji, osim protivnika na terenu, ruši sve predrasude o sportašima. Lin je naime diplomirao ekonomiju na Harvardu te se nakon dugogodišnjeg ignoriranja klubova probio na najvećoj pozornici. Svi se pitaju, koliko je dugo u stanju držati tako visoku razinu.

Meka i precizna ruka za dalekometne pokušaje... Sjajan pregled igre za točna dodavanja...i brze noge za nezaustavljive prodore, samo su dio ubojitog arsenala nove NBA senzacije, Jeremyja Lina.

Put od totalnog anonimusa do usporedbi s velikim Jordanom u svega tjedan dana. Knicksi su izgubili 11 od 13 utakmica. A onda je igru preuzeo 23-godišnji play kinesko-tajvanskog podrijetla i ludnica je mogla početi. Knicksi su nanizali pet pobjeda, a Lin je u prosjeku imao 26,8 koševa uz 8 asistencija.

"Ovo je ludnica. Svi govore samo: "Lin, Lin, Lin". Čak me i moj sin zamolio da ga pozdravim na treningu," priča Carmelo Anthony.

Linova priča je presedan u sportu. Diplomirao je ekonomiju na Harvardu, redom su ga odbijali NBA klubovi, na kraju je završio u Knicksovim rezervama. Priliku je dobio zahvaljujući ozljedama glavnih igrača.

"Koliko će ova ludnica trajati? Ne znam i ne zanima me. Bitno mi je samo da uživamo u pobjedama," kaže Lin.

A "Linsanity" ide i preko granice SAD-a. Zbog svojih korijena, njegov potezi pomno se prate diljem Kine i Tajvana. Je li riječ o jednotjednoj senzaciji? Stručnjaci su jednoglasni - taj ima klasu za mnogo više...

Više o

Nastavi čitati

Nastavi čitati