Košarka
SPORTOVI
Košarka
Čeka nas teksaški obračun

Rekordni Parker odveo Spurse u polufinale, LeBron saznao novog protivnika

U NBA su dvije momčadi izborile konferencijska polufinala.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

San Antonio Spursi su pobjedom 103:96 izbacili Memphis Grizzliese iz doigravanja s ukupnih 4:2. Prvi strijelac bio je Kawhi Leonard s 29 koševa, dok je Tony Parker ubacio 27. Bila je to rekordna šuterska večer francuskog košarkaša koji je pogodio 11 od 14 šuteva iz igre (78.6 posto) što je njegov novi osobni rekord u utakmicama doigravanja. LaMarcus Aldridge je ubacio 17 uz 12 skokova.

Za Memphis je Mike Conley ubacio 26, Marc Gasol 18, Zach Randolph 13, a Vince Carter 12 koševa. Ključnu razliku Spursi su ostvarili u skoku – imali su 46 skokova u odnosu na 28 Grizzliesa, a čak 16 skokova su ostvarili u napadu.

Bio je ovo peti playoff susret starih znanaca i četvrto slavlje Spursa. Njih u polufinalu čeka teksaški obračun s Houston Rocketsima, a serija počinje u ponedjeljak u San Antoniju.

Toronto Raptorsi su također izborili sljedeći krug izbacivši Milwaukee Buckse pobjedom 92:89 za ukupnih 4:2 u seriji. Raptorsi su imali ugodnu situaciju i 25 koševa prednosti, ali Bucksi su spektakularnim preokretom došli do vodstva tri minute prije kraja.

Raptorsi su vratili vodstvo, a Bucksi su pri rezultatu 90:87 imali napad i priliku za produžetak. Međutim, Raptorsi su otvorili reket, a mladi Giannis Antetokounmpo se uhvatio u zamku i otišao na lagano zakucavanje tri sekunde prije kraja. Do kraja je DeMar DeRozan iz slobodnih bacanja postavio konačni rezultat.

Antetokounmpo je bio prvo ime Bucksa s 34 koša i devet skokova, Khris Middleton je ubacio 19, a Matthew Dellavedova 12 koševa. DeRozan je predvodio Raptorse s 32 koša, Kyle Lowry je dodao 13, a nitko drugi u redovima kanadske momčadi nije bio dvocifren. Toronto će u konferencijskom polufinalu igrati s prvacima Cleveland Cavaliersima koji su ''pomeli'' Indianu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider