Košarka
SPORTOVI
Košarka
serija već završena?

VIDEO Spursi i Hawksi razbili 'ranjene' Grizzliese i Celticse

San Antonio i Atlanta lakše su od očekivanog stigli do drugih pobjeda u prvom krugu doigravanja...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

San Antonio Spurs i Atlanta Hawks poveli su s 2-0 u seriji do četiri pobjede u prvom krugu doigravanja NBA lige nakon što su u noći s utorka na srijedu slavili protiv Memphis Grizzliesa odnosno Boston Celticsa.

Drugi put u tri dana San Antonio Spursi su uvjerljivo pobijedili Memphis Grizzliese s 94-68. Nakon prve četvrtine Spurs su imali prednost od 11 koševa (22-11) i razlika je samo rasla kako je utakmica odmicala. Na poluvremenu je bilo 14 koševa, a nakon tri četvrtine 17 koševa razlike, da bi u zadnjom dijelu utakmice iznosila i 28.

Najučinkovitiji kod Spursa bio je Patty Mills koji je utakmicu završio sa 16 poena. Kawhi Leonard je dodao 13 koševa, a Kevin Martin i LaMarcus Aldridge po 10 svaki. Memphis je predvodio Tony Allen koji je utakmicu završio sa 12 koševa, dok je Zach Randolph ubacio 11 uz 12 skokova.

I Atlanta je povećala prednost na 2-0 pobjedivši Boston Celticse sa 89-72. Kyle Korver je zabio pet trica od čega četiri u prvih sedam minuta utakmice i Atlanta je na poluvremenu imala prednost od 21 koša.

Najbolji strijelac Hawksa bio je Al Horford sa 17 koševa i pet blokova, dok je Jeff Teague dodao 13 koševa i šest asistencija. Najbolji strijelac Bostona bio je Isaiah Thomas koji je zabio 16 koševa, Amir Johnson je ubacio 14 uz osam skokova.

Boston je imao šut iz igre u prvoj četvrtini 13.6 posto i završio ju je sa samo sedam koševa što je najniži učinak u jednoj četvrtini u klupskoj povijesti. U drugoj četrvtini je Atlanta malo usporila i Boston je smanjio prednost, približivši se na deset razlike 36-26, ali je onda Korver odgovorio tricom na to i Boston u zadnjih pet minuta poluvremena nije zabio koša. Hawks su vodili na poluvremenu sa 43-28, a do kraja utakmice su bez ikakvih problema održavali rezultat.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider