Košarka
SPORTOVI
Košarka
Slab učinak Bogdanovića

Philadelphia namučila Golden State

Golden State Warriors su imali osjećaj da će izgubiti sinoć od Philadelphia 76ersa koji su ih neočekivano namučili.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

New Orleans Pelicansi slavili su u sinoćnjoj utakmici NBA lige sa 105-103 pobijedili Brooklyn Netse zahvaljujući Jrueu Holidayu koji je pogodio koš 1,3 sekunde prije kraja, a Bojan Bogdanović je u porazu svoje momčadi odigrao 20:29 minuta uz slabi učinak.

Bogdanović je zabio tri koša kojima je dodao jedan skok i jednu asistenciju. Joe Johnson je pokušao pogoditi koš za Brooklyn sa više od 12 metara na zvuk sirene za kraj, ali je promašio. Ovo je peta pobjeda u šest utakmica za New Orleans.

Holiday je utakmicu završio sa 26 pogodaka i sedam asistencija, Anthoy Davis je dodao 20 koševa i 16 skokova, a Ryan Anderson 24. Brooklyn je igrao dobro u prvom poluvremenu, imao je odgovor na svako vodstvo New Orleansa i na poluvremenu je poveo sa51-44. Nets su imali šut od 52 posto iz igre u prvih 24 minute i nakon što su u trećoj četvrtini zabili samo 15 koševa u zadnjoj su eruptirali sa 37 pogodaka u zadnjih 12 minuta. New Orleans je vodio 100-98 49 sekundi do kraja nakon što je Holiday pogodio dva slobodna bacanja. Brook Lopez, koji je za Brooklyn zabio 33 koša, izjednačio je rezultat zakucavanjem 17 sekundi kasnije. Holiday je poslije timeouta pogodio tricu za vodstvo Pelicansa 9.3 sekunde do kraja, ali su Netsi odgovorili tricom Johnsona 6.9 sekundi do kraja. I onda je Holiday zabio pobjednički koš.

Golden State Warriors su imali osjećaj da će izgubiti sinoć od Philadelphia 76ersa koji su ih neočekivano namučili. Harrison Barnes je pogodio tricu 0.2 sekunde prije kraja i Golden State je upisao pobjedu od 108-105 nad najslabijom momčadi NBA-a. Klay Thompson je postigao 32 pogotka, a Stephen Curry 23 za Warriorse koji su ispustili prednost od 24 koša u drugom poluvremenu. Draymond Green je dodao 10 koševa uz 13 skokova za Golden State.

Najučinkovitiji kod 76ersa bio je Isaiah Canaan koji je zabio 18 koševa. Philadelphia je gubila s dvoznamenklastom razlikom najveći dio drugog poluvremena dok pred kraj nije napravila seriju od 15-2 i izjednačila na 105-105 22.3 sekunde prije kraja.

Washington Wizards su tijesno sa 123-122 pobijedili Houston Rocketse. John Wall je za pobjeud zabio 19 koševa uz 13 asistencija i osam skokova. Ramon Sessions je dodao 17 koševa, Jared Dudley 16, a Marcin Gortat 13 uz 11 skokova. Wizardsi su imali šut iz igre 52 posto. Najbolji strijelac Houstona bio je James Harden sa 40 pogodaka, 11 asistencija i sedam skokova. Dwight Howard je ubacio 20 koševa uz sedam skokova.
Houston je vodio 116-110 tri i pol minute do kraja, ali je onda Gortat pogodio četiri koša, Wall je dodao tricu, a Dudley i on su zatim pogodili po dva slobodna bacanja u seriji od 11-1 koja je Washingtonu omogućila vodstvo od četiri razlike minutu i 13 do kraja.

Harden je smanjio razliku od 121-119 minutu do kraja, ali je Dudley povećao prednost opet na četiri razlike za Wizardse 37 sekundi do kraja. Nakon što je Harden pogodio tricu i smanjio na jedan razlike, Wall je promašio polaganje devet sekundi do kraja, a Trevor Ariza je ugrabio loptu za Rocketse. Harden je zatim promašio polaganje, a Josh Smith nije pogodio koš nakon što je uhvatio odskočnu loptu dvije sekunde do kraja. Wall je uhvatio loptu u skoku i bacio je preko igrališta zapečativši tako pobjedu za Washington.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider