Košarka
SPORTOVI
Košarka
Rudež opet ostao na klupi

VIDEO Osam koševa Hezonje u poraz Orlanda, potez večeri Denverova Mudiaya

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja ubacio je osam koševa za 23 minute provedene u igri na gostovanju njegovog Orlanda kod košarkaša Detroita koji su pobijedili sa 118-102, dok je Damjan Rudež ponovno ostao na klupi u domaćoj pobjedi Minnesote 113-104 protiv Sacramenta.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći kad je u NBA ligi odigrano 12 utakmica potez večeri djelo je Denverova novaka Emmanuela Mudiaya koji je sa zvukom sirene pogodio tricu gotovo s polovine igrališta, kojom je domaća momčad svladala Philadelphiju sa 104-103.

Mudiay je do odlučujućeg trenutka utakmice bio najbolji igrač Denvera, ali njegova 24 koša, 11 skokova i četiri asistencije nisu ništa u usporedbi s posljednjim šutom. Iako je bio pod teškim obrambenim pritiskom i gotovo izgubio loptu, 20-godišnji razigravač iz Konga uspio je u posljednjem trenutku dohvatiti loptu i na vrijeme je izbaciti, a ona je u perfektnom luku prošla kroz obruč i mrežicu za pobjedu.

"Samo sam je želio baciti na vrijeme", rekao je Mudiay o posljednjem šutu, a na ulasku u posljednju akciju inspiraciju je tražio u sveučilišnoj košarci.

"Kad sam dobio loptu pomislio sam na 'March Madness', mjesec u kojem je sve moguće."

Njegov je koš Denveru donio 30. pobjedu u sezoni, kojom su Nuggetsi ostali u utrci za doigravanjem. No, da bi se sa sadašnjeg desetog mjesta na Zapadau popeli do osmog, trebat će im malo veće čudo od onog koje se sinoć dogodilo u Pepsi Centeru. Naime, Denver (30-42) zaostaje pet pobjeda za Dallasom (35-36), Utahom (35-36) i Houstonom (35-37). No, kao što je i Mudiay pokazao protiv Sixersa - čuda se ponekad događaju.

Čuda ne trebaju aktualnim prvacima Golden State Warriorsima, dok god je Steph Curry u pravom izdanju. Protiv LA Clippersa su Warriorsi imali dva koša prednosti na poluvremenu, a onda su Curry i Klay Thompson odlučili prekinuti rezultatsku neizvjesnost. Curry je dvoboj završio s 33 koša, a Thompson s 32. Od tih 65 poena, u drugom su poluvremenu postigli 44 (Curry 19, Thompson 25). Warriorsi su slavili sa 114-98 i nastavili domaći niz nepobjedivosti koji traje već 51 utakmicu. Sljedeći koji će pokušati stati im na kraj su Dallas Mavericksi koji u Oracle Arenu stižu u noći s petka na subotu.

Košarkaši Orlanda, poput Denvera, još uvijek nisu ispali iz utrke za doigravanjem, ali im je poraz u Detroitu 102-118 tu misiju učinio još malo manje mogućom, pogotovo kad u sastavu nema Nikole Vučevića. Mario Hezonja je protiv Pistonsa dobio više prostora nego na posljednje dvije utakmice zajedno (23:03 minute), što je iskoristio za osam koševa, dva skoka i dvije osvojene lopte. Elfrid Payton s 20 koševa i 10 asistencija te Aaron Gordon s 15 poena i 11 skokova bili su najbolji kod Magica.

Bez Vučevića Orlando nije imao čovjeka koji bi se nadigravao s domaćim centrom Andreom Drummondom koji je dvoboj završio s 30 koševa i 14 skokova. Tobias Harris je ubacio 18 koševa za pobjednike koji su sve bliže doigravanju. S učinkom 38-34 drže 8. mjesto na Istoku i imaju dvije pobjede više od Chicaga (36-34).

Bullsi su sinoć u United Centeru doživjeli težak udarac porazom od New Yorka 107-115, iako je Nikola Mirotić odigrao najbolju utakmicu u karijeri. Crnogorac sa španjolskom putovnicom je ubacio 35 koševa i pogodio rekordnih devet trica. No, uz njega raspoložen je bio još samo Derrick Rose (21 koš). Pau Gasol je ostao na samo četiri poena, a Jimmy Butler na sedam.

Knicksi (29-34) su se gotovo i teoretski oprostili od doigravanja, ali su u Chicagu igrali kao da im život ovisi o pobjedi. Prednjačio je 'rookie' Kristaps Porzingis koji je s 29 koševa i 10 skokova izjednačio svoj najbolji učinak u NBA ligi. Carmelo Anthony je ubacio 24 koša.

Kyle Lowry je dobio utakmicu odmora zbog bolova u laktu što su igrači Bostona znali iskoristiti i u svom TD Gardenu svladali Toronto s 91-79. Celticse je s 23 koša predvodio Isaiah Thomas, dok je DeMar DeRozan s 21 košem bio najbolji strijelac gostiju koji su izgubili korak s Clevelandom u borbi za 'broj 1' na Istoku. S druge strane Celticsi (42-30) su u žestokoj borbi za 4. mjesto koje u prvom krugu doigravanja donosi prednost domaćeg terena. Za taj domet im je potrebno da budu bolji od dvije momčadi iz trolista koji se bori za naslov u Jugoistočnoj diviziji: Atlanta (42-30), Miami (41-30) i Charlotte (41-30).

U ovom trenutku, kad je klubovima ostalo 10 do 12 utakmica prije završetka regularnog dijela sezone, parovi doigravanja bi izgledali ovako:

Istočna konferencija: Cleveland (1) - Detroit (8), Toronto (2) - Indiana (7), Atlanta (3) - Charlotte (6) i Boston (4) - Miami (5).

Zapadna konferencija: Golden State (1) - Utah (8), San Antonio - Dallas (7), Oklahoma City (3) - Portland (6), LA Clippers (4) - Memphis (5).
 

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider