Košarka
SPORTOVI
Košarka
warriorsi čekaju

Furiozni OKC: Westbrook i Durant (vjerojatno) poslali Duncana u mirovinu

Oklahoma City Thunder na dominantan je način u šestoj utakmici izborio finale Zapadne konferencije NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Oklahoma City Thunder eliminirao je San Antonio Spurse i plasirao se u finale Zapadne konferencije NBA lige. OKC je u šestoj utakmici uništio vremešne Spurse i pobjedom 113:99 otišao na noge aktualnim prvacima - Golden State Warriorsima.

Gosti iz San Antonia poveli su u prvoj četvrtini 19:15, no nakon toga je dinamični duo Kevin Durant - Russell Westbrook preuzeo kontrolu i više se nije osvrtao. Durant je utakmicu završio s 37 poena, devet skokova i dvije asistencije, dok je Westbrook upisao 28 koševa, tri skoka i 12 asistencija. Na poluvremenu je bilo 24 razlike, a u jednom trenutku utakmice i 28.

Spursi su predvođeni Kawhijem Leonardom, 20 koševa, devet skokova i pet asistencija, pokušali u završnici zakomplicirati stvari, ali 'rupa' u koju su upali je jednostavno bila preduboka. Tim Duncan (40) je vjerojatno odigrao posljednju utakmicu svoje karijere, iako je na konferenciji za novinare ostavio mogućnost povratka u idućoj sezoni. Međutim problemi koje ima s koljenima možda su ipak preveliki za profesionalnu košarku u 41. godini...

Osim njega i Manu Ginobili (38) je na isteku ugovora, iako ima opciju produljenja na još jednu sezonu. Argentinac je također izjavio da će 'uzeti vremena i razmisliti o tome što i kako dalje'.

Finalisti Zapada su tako Golden State Warriorsi i Oklahoma City Thunder. Aktualni prvaci imaju prednost domaćeg parketa u ovoj seriji koja započinje u noći s ponedjeljka na utorak.

U regularnom dijelu sezone Warriorsi su slavili u sve tri utakmice, dvije na svom parketu i jednom u gostima. No regularni dio sezone i doigravanje su dvije potpuno različite stvari...

Bit će to sjajan ogled bekovskih igrača. Stephen Curry i Klay Thompson s jedne strane, Durant i Westbrook s druge. U nijednoj od spomenute tri utakmice OKC ili Golden State nisu ubacili ispod 103 poena. Bit će vatreno!

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider