Košarka
SPORTOVI
Košarka
hezonji mala minutaža

VIDEO Bitka za doigravanje: Nowitzki s 38 godina i dalje ubacuje 40

Dirk Nowitzki je u noći s nedjelje na ponedjeljak 20. put u karijeri ubacio 40 ili više koševa na NBA utakmici te bio ključna figura produžetka u kojem je Dallas nadigrao Portland i došao do važne 132-120 pobjede u borbi za mjestom u doigravanju.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što je najbolji igrač Portlanda Damian Lillard promašio tricu za pobjedu u regularnom dijelu utakmice, Mavericksi su dodatnih pet minuta otvorili serijom 11-0 koju je tricom započeo Deron Williams, a nastavio je s osam uzastopnih koševa uskoro 38-godišnji njemački veteran Dirk Nowitzki.

"Nikada ne smijete podcijeniti igračku veličinu, bez obzira na godine", komentirao je predstavu Nowitzkog njegov trener Rick Carlisle.

Nowtzki je osim 40 koševa imao i osam skokova te četiri asistencije, a glavnog je pomagača imao u razigravaču Deronu Williamsu koji je ubacio 31 koš te podijelio 16 asistencija, što mu je najbolji učinak u dresu Dallas u koji je stigao iz Brooklyna. Lillard je s 26 koševa i osam asistencija predvodio Portland koji sada ima samo jednu pobjedu više, ali i utakmicu više od Dallasa.

U borbi za doigravanje, za pozicije od šestog do osmog mjesta, nalaze se četiri momčadi s gotovo identičnim učinkom: Portland (36-35) je u minimalnoj prednosti ispred Dallasa (35-35) i Houstona (35-35), a pobjedom u Milwaukeeju 94-85 pridružila im se i Utah (34-36). Jedna će od spomenutih momčadi ostati izvan kruga osam momčadi koje će krenuti u borbu za naslov NBA prvaka.

Na Istoku je konkurencija još žešća, jer se za sedmo i osmo mjesto ravnopravno bore četiri momčadi: Indiana (36-33), Chicago (35-33), Detroit (36-34) i Washington (34-35). Jednako izjednačena je i borba od trećeg do šestog mjesta, u kojoj su Atlanta (41-29), Miami (40-29), Boston (40-30) i Charlotte (39-30). Na vrhu su odmakli Cleveland (49-20) i Toronto (48-21) koji vode borbu za startnu jedinicu.

Raptorsi su za 48. pobjedu u sezoni pred svojim navijačima svladali Orlando sa 105-100, a najveći doprinos dali su DeMar DeRozan s 25 koševa i Argentinac Luis Scola s 20 poena i osam skokova. Kyle Lowry je ubacio 18 koševa uz sedam asistencija i pet skokova. Goste s Floride su sa po 21 košem predvodili Evan Fournier i Victor Oladipo.

Hrvatski reprezentativac Mario Hezonja ponovno je većinu vremena proveo na klupi, a za nešto manje od pet i pol minuta u igri uputio je i pogodio jedan šut za dvicu te jednom asistirao.

New Orleans Pelicansi su ostvarili vrijednu domaću pobjedu 109-105 protiv LA Clippersa. No, glavna vijest iz New Orleansa bila je ona o prijevremenom završetku sezone za najveću zvijezdu Pelicansa Anthonyja Davisa. Krilni centar će uskoro biti podvrgnut operativnom zahvatu kako bi riješio probleme s ozlijeđenim koljenom, ali i ozljedom ramena koju vuče već duže vrijeme. Osim što će New Orleans ostati bez svog najboljeg igrača, spomenuti zahvati mogli bi Davisa spriječiti i u nastupu za reprezentaciju SAD-a na olimpijskom turniru u Rio de Janeiru.

"Ne mogu vam potvrditi da će biti tako, ali kad bih se kladio, rekao bih da je to vrlo moguće", izjavio je glavni trener Pelicansa Alvin Gentry o mogućem izostanku Davisa iz reprezentativnog programa ovog ljeta.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider