Košarka
SPORTOVI
Košarka
warriorsi glatko

VIDEO Hezonja nadigrao Bogdanovića, a Magic po četvrti put Netse

Mario Hezonja i Bojan Bogdanović ogledali su se noćas po četvrti put u NBA sezoni...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Brooklyn Netsi su primili čak 139 koševa u porazu od Orlanda, a s obzirom na to da su gosti već na poluvremenu zaostajali 28 koševa (45-73), trener Tony Brown odlučio je u nastavku utakmice ne koristiti Bojana Bogdanovića i prvog centra Brooka Lopeza, te je priliku dao drugim igračima.

Rezultat te njegove odluke je tek nešto više od 15 minuta što ih je hrvatski reprezentativac proveo u igri, a za to vrijeme je uspio ubaciti šest koševa uz po jedan skok i asistenciju. Lopez je igrao još manje i ostao na pet poena, a Netsi su na ovoj utakmici bili bez standardnog člana startne petorke Thaddeusa Younga, povratnika Rondaea Hollis-Jeffersona i Jaretta Jacka. Najbolje je ukazanu priliku iskoristio Thomas Robinson koji je s 18 koševa i 12 skokova bio najbolji igrač Netsa.

S druge strane, Scott Skiles nije mogao pogriješiti, jer je svatko od igrača koje je koristio dao obol uvjerljivoj pobjedi, a među osmoricom strijelaca s dvoznamenkastim učinkom bio je i Mario Hezonja koji je za nešto manje od 25 minuta ubacio 10 koševa, uz tri skoka i tri asistencije, te dvije osvojene i dvije izgubljene lopte. U petorku Orlanda vratio se Victor Oladipo (7 koševa, 8 asistencija) pa je Hezonja prvi put u igru ušao pred kraj prve četvrtine.

Andrew Nicholson je s 24 koša (šut 9/9) bio najraspoloženiji strijelac Magica, iako se radi o igraču koji ulazi s klupe. Aaron Gordon je zakucavao kao da se radi o All-Star vikendu, a baš tako je djelovala i obrana Netsa. Gordon je završio dvoboj s 20 koševa, a Elfrid Payton je uz 11 koševa podijelio 12 asistencija. Osim pobjede, dobra vijest za navijače Orlanda je i da se treninzima vratio Nikola Vučević, koji je propustio posljednjih 13 utakmica Magica zbog ozljede prepona, te bi već ovog tjedna mogao biti u akciji, u četvrtak protiv Indiane ili u petak protiv Milwaukeeja.

Košarkaši Washingtona su pred kraj prvog poluvremena imali devet koševa prednosti u Oracle Areni, a onda su NBA prvaci iz Oaklanda serijom 12-0 okrenuli dvoboj te na kraju slavili sa 102-94. Wizardsi su se držali uz Golden State sve do završnice treće četvrtine (72-74), ali su 'ratnici' u sljedećih osam minuta napravili 21-4 te nakon trice Stepha Curryja došli do nedostižnih +19 (95-76). Kapetan Golden Statea je ubacio 26 koševa šutirajući trice 6/8, prikupio sedam skokova i podijelio sedam asistencija za 54. uzastopnu pobjedu Warriorsa u Oracle Areni te 67. ukupno u ovoj sezoni, čime je momčad Stevea Kerra uspjela izjednačiti svoj prošlogodišnji učinak.

No, u sezoni kad su postali prvacima, 'ratnici' su poraženi u 15 utakmica, a godinu dana poslije su u lovu na rekord Chicaga (72-10) iz sezone 1994/95. Warriorsi u preostalih osam utakmica mora ostvariti šest pobjeda kako bi nadmašili Jordanove Bullse.

"Igrati dvije godine zaredom na tako visokoj razini i biti u ovoj poziciji je stvarno zabavno", rekao je Steph Curry.

U dvoboju protiv Washingtona Dreymond Green je ostao jednu asistenciju do drugog uzastopnog 'triple-doublea', a dvoboj je završio s 15 koševa, 16 skokova i devet asistencija. Bradley Beal je sa 17 poena bio najbolji strijelac Washingtona koji se s učinkom 36-38 još uvijek nada mjestu u doigravanju.

Tome se nadaju i Chicago Bullsi (37-37) koji su na gostovanju kod Indiane (39-35) slavili sa 98-96 i prekinuli niz od četiri uzastopna poraza, ponajviše zahvaljujući Nikoli Mirotiću koji je postigao 28 koševa gađajući trice 7/13. No, njegov bi učinak bio manje vrijedan da Jimmy Butler (14 koševa) nije pogodio šut za pobjedu pri 96-96 tri sekunde prije kraja. Paul George je ubacio 20 koševa za domaće, centar Ian Mahinmi 18, a nitko drugi od Pacersa nije došao do dvoznamenkastog učinka.

Detroit je iskoristio neigranje Kevina Duranta i na svom parketu svladao Oklahoma City s 88-82 zaustavivši pobjednički niz Thudera. Russell Westbrook ubacio je 24 koša, ali pratio ga je samo Enes Kanter (14 koševa, 14 skokova). Pobjednike je do 40. pobjede u sezoni i sedmog mjesta na Istoku predvodio Marcus Morris s 24 poena, Tobias Harrs je ubacio 17, a Andre Drummond uz 13 koševa imao 15 skokova.

U Clevelandu su odlučili da je gostovanje Houstona pravo vrijeme za odmor LeBrona Jamesa. Rocketsi (37-38) su uzeli ponuđenu priliku te uz 27 koševa, osam asistencija i šest skokova Jamesa Hardena došli do vrijedne 106-100 pobjede i osmog mjesta na Zapadu, s pobjedom više od Dallasa (36-38). LeBron je odmarao, a u akciji je bio Kyrie Irving koji je postigao 31 koš i podijelio osam asistencija.
 

NBA rezultati, 29.3.

Orlando - Brooklyn 139-105
(Mario Hezonja 24:45 min, 10 koševa, 3 skoka, 3 asista/Bojan Bogdanović 15:17 min, 6 koševa, 1 skok, 1 asist)
Cleveland - Houston 100-106
Golden State - Washington 102-94
Detroit - Oklahoma City 88-82
Indiana - Chicago 96-98
Philadelphia - Charlotte 85-100

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider