Košarka
SPORTOVI
Košarka
triple double westbrooka

VIDEO Sjajna partija Bogdanovića, no Netsi su opet ostali 'kratkih rukava'

Bojan Bogdanović odigrao je jako dobru utakmicu za Brooklyn Nets...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bojan Bogdanović je sinoć bio jedini Hrvat koji je istrčao na terene NBA parketa i zabio 19 koševa u porazu svojih Brooklyn Netsa od Los Angeles Clippersa od 95-105.

Bogdanović je igrao 35:37 minuta i ugrabio još šest skokova i jednu asistenciju. Clipperse je predvodio Jamal Crawford koji je postigao 26 poena, dok je Chris Paul dodao 23 koša uz 12 asistencija. Kod Brooklyna je najučinkovitiji bio Brook Lopez s 25 koševa i 10 skokova. Crawford koji je ušao u igru s klupe nosio je Clipperse u zadnjoj četvrtini dovevši ih do prvog vodstva od dva razlike.

Brooklyn je nadigrao Clipperse sa 16-4 pred kraj treće četvrtine, od čega je sedam koševa zabio Bogdanović, za prednost Netsa od šest pogodaka. Los Angeles je na to odgovorio zabivši zadnjih osam koševa u četvrtini nakon čega je poveo sa 81-79 na početku zadnjeg dijela utakmice.

LeBron James se jučer odmarao i Cleveland Cavaliersi su poraženi od Washington Wizardsa. Sinoć je zaigrao i zabio 33 koša za pobjedu Cavaliersa od 100-96 nad Indiana Pacersima. Kyrie Irving, koji je pogodio četiri slobodna bacanja u zadnjih osam sekundi utakmice, završio je sa 22 poena. Najbolji strijelac Indiane bio je Monta Ellis sa 28 postignutih koševa, dok je Paul George ubacio 23.

Russell Westbrook je upisao triple double s 20 poena, 15 skokova i 13 asistencija u pobjedi Oklahome City Thundera 131-116 nad Sacramento Kingsima. Kevin Durant bio je blizu triple doublea s 27 poena, 10 skokova i šest asistencija, Enes Kanter je dodao 23 koša, a Dion Waiters 22.

Igrači Oklahoma Cityja su imali šut iz igre od 57 posto i pogodili su 14 trica uz 28 asistencija. Iako je ozlijedio gležanj u trećoj četvrtini DeMarcus Cousins je zabio 35 koševa uz 12 skokova za Kingse.

Utakmicu je obilježena i s nekoliko manjih incidenata. U prvom dijelu su se 'pokoškali' Kevin Durant i DeMarcus Cousins, a na samom kraju je novu glupost iz svog repertoara napravio Rajon Rondo. Ponajbolji razigravač današnjice po tko zna koji put nije na vrijeme izveo ubacivanje lopte sa strane, isključivo zbog svoje preopuštenosti i bahatosti. Napravio je to dvaput ZAREDOM...

U drugom poluvremenu Steven Adams je u padu uhvatio stopalo Cousinsa i spriječio ga da krene u kontru. Robusni centar Kingsa zamahnuo je rukom kao da će ga udariti, ali se ipak suzdržao.

NBA liga, ponedjeljak:

Cleveland Cavaliers - Indiana Pacers 100-96
Washington Wizards - Philadelphia 76ers 116-108
Boston Celtics - Utah Jazz 100-95
Milwaukee Bucks - Houston Rockets 128-121
Denver Nuggets - Memphis Grizzlies 96-103
Sacramento Kings - Oklahoma City Thunder 116-131
Los Angeles Clippers - Brooklyn Nets 105-95

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider