Košarka
SPORTOVI
Košarka
noćas derbi...

VIDEO Spursi nastavili 'mljet', Thunder razbio Heat

U noći s nedjelje na ponedjeljak zabilježene su četiri uvjerljive pobjede u NBA ligi i jedna dramatična završnica u 'ljepotici' večeri...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

San Antonio Spurs su i dalje bez poraza na domaćem terenu u NBA ligi, nakon što su sinoć sa 112-83 pobijedili Dallas Maverickse. Do pobjede, 24. zaredom kod kuće, ih je predvodio LaMarcus Aldridge koji je zabio 23 koša.

Kod kuće San Antonio ove sezone ima omjer 24-0 i pobijedio je u 33 utakmice zaredom u AT&T Centru od ožujka 2015. Boris Diaw je dodao 16 koševa, a Kawhi Leonard 15 za Spurse. Kod Dallas je Wesley Matthews ubacio 12 poena, dok je Dirk Nowitzki ubacio samo četiri koša, što mu je najslabiji učinak od veljače 2012. kada je u Memphisu zabio samo jedan koš.

San Antonio sada zaostaje utakmicu i pol za Golden Statetom u Zapadnoj konferenciji kao i u lovu na rekord lige. Ovo je prvi put u povijesti NBA lige da je više od jedne momčadi pobijedilo u najmanje 35 utakmica do sredine sezone.

Minnesota Timberwolves su prekinuli niz od devet poraza nakon što su sinoć sa 117-87 pobijedili Phoenix Sunse. Ricky Rubio i Andrew Wiggins su zabili svaki po 18 koševa, a Karl-Anthony Towns je ubacio 14 uz osam skokova i tri blokade. Minnesota je imala šut iz igre 56.5 posto.

U redovima Phoenixa Brandon Knight je bio najbolji sa 20 postignutih poena, dok je Markieff Morris ubacio 17 koševa uz pet skokova. Sunsima je ovo 13. poraz u 14 utakmica.

Oklahoma City je sa 99-74 slavio protiv Miami Heata, a Russell Westbrook je upisao još jedan triple-double, drugi zaredom. Utakmicu je završio sa 13 koševa, 15 asistencija i 10 skokova, a ovo mu je peti triple-double ove sezone i 24. u karijeri.

Kevin Durant je bio najučinkovitiji u Oklahomi s 24 postignuta koša i 10 skokova, Serge Ibaka je ubacio 19, a Dion Waiters18. Dwyane Wade je predvodio Miami sa 22 poena na svoj 34. rođendan. Hassan Whiteside je dodao 14 koševa i 11 skokova uz četiri bloka.

Denver Nuggetsi su zahvaljujući trici Randyja Foyea 21 sekundu prije kraja pobijedili Indiana Pacerse sa 129-126. U drugom su poluvremenu Nuggetsi zabili čak 75 koševa. Najbolji im je strijelac bio Danilo Gallinari koji je zabio 23 koša, dok je Will Barton ubacio 21, uključujući i dva slobodna bacanja šest sekundi prije kraja kojima je zapečaćen rezultat. Pacerse je predvodio Monta Ellis koji je zabio 15 koševa.

Spomenimo i da u noći s ponedjeljka na utorak, s početkom u dva sata po hrvatskom vremenu, derbi NBA lige igraju Cleveland Cavaliersi i Golden State Warriorsi. Utakmica se igra u Clevelandu, a bit će to ujedno repriza lanjskog finala NBA lige.

NBA liga, nedjelja:

Oklahoma City Thunder - Miami Heat 99-74
Minnesota Timberwolves - Phoenix Suns 117-87
(Damjan Rudež nije igrao)
San Antonio Spurs - Dallas Mavericks 112-83
Denver Nuggets - Indiana Pacers 129-126
Los Angeles Lakers - Houston Rockets 95-112

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider