Košarka
SPORTOVI
Košarka
monstruozni green

VIDEO 'Bezobrazni' Warriorsi odbijaju pokleknuti: Novi Curryjev šou

U noći s petka na subotu odigrano je čak 11 utakmice NBA lige, a za najuzbudljiviju pobrinuli su se košarkaši Boston Celticsa i Golden State Warriorsa...

Ni nakon 24 uvodne utakmice u novoj sezoni Golden State Warriors ne zna za poraz! Steph Curry još je jednom predvodio svoje 'ratnike' do pobjede, no ovoga puta najteže dosada. Golden State slavio je kod Bostona 123:119, ali tek nakon dva produžetka.

Curry je u pobjedu ugradio 38 poena, 11 skokova i osam asistencija, dok je Draymond Green pridodao 24 poena, 11 skokova, 8 asistencija, pet ukradenih lopti i isto toliko blokada. Njih dvojica nadoknadili su izostanak Klaya Thompsona, Curryjevog 'splash brothera', Harrisona Barnesa i Brandona Rusha.

Boston je u posljednjoj minuti regularnog dijela utakmice imao prednost 101:100, no Curry je dalekometnom tricom (6-13) odveo Golden State u pozitivu. Avery Bradley je polaganjem odveo utakmicu u prvi produžetak, u kojem su Warriorsi dominirali, ali Celticsi su izborili još dodatnih pet minuta. U drugom produžetku Golden State je ipak slomio otpor domaćina i stigao do 28. pobjede uključujući i prošlu sezonu.

Time su pretekli Miami Heat iz NBA sezone 2012/2013 kada su LeBron James, Dwyane Wade i Chris Bosh upisali 27 uzastopnih pobjeda. Warriorsima nedostaje još samo pet pobjeda da se izjednače s legendarnim LA Lakersima iz 1971/1972 koji su slavili na 33 uzastopne utakmice.

Sljedeća postaja za Curryja i društvo je Milwaukee, gdje će igrati protiv slabašnih Bucksa. Jedini 'problem' je taj što utakmica dolazi svega 24 sata nakon iscrpljujućeg ogleda protiv Bostona.

Cleveland Cavaliers je po drugi put ove sezone razbio Orlando Magic. Bilo je 111:76 za momčad koju predvodi LeBron James, koji je upisao 25 poena i osam asistencija. Timofej Mozgov je pridodao 17 koševa, a ono što sve navijače Cavsa može veseliti je povratak Imana Shumperta, koji se oporavio od ozljede ručnog zgloba. Upisao je 14 koševa u 25 minuta na parketu.

Mario Hezonja odigrao je solidnih 25 i pol minuta, ako izuzmemo šest osobnih pogrešaka koje je uspio sakupiti. Iz igre je gađao 3-5 (2-3 trice), dok je s linije slobodnog bacanja bio stopostotan (4-4). Upisao je asistenciju, ukradenu loptu, ali i tri izgubljene.


U derbiju Istočne konferencije Indiana Pacersi su s 96:83 bili bolji od Miami Heata. Monta Ellis predvodio je Pacerse s 24 poena, šest asistencija i šest ukradenih lopti, dok je Paul George, treći strijelac lige, pridodao 23. Chris Bosh je bio najefikasniji Miamijev igrač 23 poena i 10 skokova.

Oklahoma City Thunder upisala je četvrtu uzastopnu pobjedu, nakon što je s 94:90 slavila kod Utah Jazza. Kevin Durant zaključio je utakmicu serijom od 11 uzastopnih poena za Thunder, a ključna je bila trica minutu prije kraja, s kojom je donio prednost svojoj momčadi od tri poena razlike. Utakmicu je zaključio s 21 poenom i osam skokova.

Russell Westbrook upisao je 24 koša za Thunder, dok je kod Jazza najefikasniji bio Gordon Hayward s 19 koševa i osam skokova.

Kobe Bryant odradio je pretposljednju utakmicu u San Antoniju gdje su Spursi s lakoćom slavili protiv njegovih LA Lakersa 109:87. Bryant je dobro krenuo u utakmicu, ali se u konačnici zaustavio na tek 12 poena. Odmah po završetku utakmice Bryant je otrčao u zagrljaj jednom od najvećih trenera svih vremena Greggu Popovichu i proveo idućih nekoliko minuta u ugodnom razgovoru.

LaMarcus Aldridge predvodio je San Antonio do pobjede s 24 poena i 11 skokova, dok je Kawhi Leonard pridodao 16 uz jednaki broj skokova.

Spomenimo i da je u porazu Minnesote kod Denvera Damjan Rudež za sedam minuta na parketu upisao pet poena.

NBA liga, petak:

Orlando - Cleveland 76 - 111
Denver - Minnesota 111 - 108 (produžetak)
San Antonio - LA Lakers 109 - 87
Phoenix - Portland 96 - 106
Boston - Golden State 119 - 124 (dva produžetka)
Toronto - Milwaukee 90 - 83
Utah - Oklahoma City 90 - 94
Memphis - Charlotte 99 - 123
New Orleans - Washington 107 - 105
Indiana - Miami 96 - 83
Philadelphia - Detroit 95 - 107

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider