Košarka
SPORTOVI
Košarka
novi hrvatski okršaj

Warriorsi i Cavsi demolirali, Spursi se jako mučili

Noćas je odigrano 10 utakmica u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta - NBA ligi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi, Cleveland Cavaliersi i San Antonio Spursi nastavili su svoje pobjedničke nizove noćas u NBA ligi. I dok su Cavsi i Warriorsi lakoćom slavili u svojim ogledima protiv Minnesote Timberwolves odnosno Portland Trail Blazersa, Spursi su teškom mukom upisali 22. uzastopnu pobjedu na svom parketu ove sezone, te sedmu u nizu općenito.

Kawhi Leonard upisao je 19 poena i 12 skokova u 100:99 pobjedi San Antonija, kojom je stigao do omjera pobjeda i poraza 32-6. Latvijac Kristaps Porzingis predvodio je Knickse s 28 poena i 11 skokova, no Jose Calderon je promašio šut za tri poena s istekom vremena koji bi New Yorku donio veliku pobjedu.

Cleveland je slavio u Minneapolisu protiv Wolvsa sa 125:99, a do pobjede ga je predvodio J.R. Smith s 27 koševa. Kevin Love pridodao je 20 uz devet skokova i četiri asistencije. Bila je to šesta uzastopna pobjeda Cavsa, u koju je LeBron James ugradio 13 koševa, 12 skokova i osam asistencija. Kod domaćina je Andrew Wiggins upisao 35 koševa.

Golden State je sa 128:108 slavio kod Portlanda, a Klay Thompson još je jednom priredio pravi šou za navijače. Upisao je 36 poena pogodivši pritom sedam trica. Steph Curry je pridodao 26 koševa i devet asistencija, dok je Draymond Green upisao osmi ovosezonski triple-double, četvrti u posljednjih pet utakmica.

Iako je stavio 40 koševa, Damian Lillard i njegovi Trail Blazersi upisali su treći uzastopni poraz u sezoni.

Košarkaši Orlanda i treći put u ovoj sezoni svladali su Brooklyn, slavivši na gostovanju u New Yorku s 83-77, uz tri koša Marija Hezonje te samo dva Bojana Bogdanovića u srazu dvojice hrvatskih reprezentativaca.

Bogdanović je počeo u petorci Netsa i odigrao 30 minuta, a oba koša postigao je s crte za slobodna bacanja dok je promašio svih šest pokušaja iz igre, od čega tri za tricu. Imao je jedan skok, što je također bio jedan od uzroka devetog uzastopnog domaćeg poraza Brooklyna. Netsi su uspjeli limitirati Orlando na samo 37 koševa u prvom poluvremenu, najamnje što su za poluvrijeme primili u ovoj sezoni, ali ni sami nisu bili značajno uspješniji (38).

Mario Hezonja nije u statusu startera, u igri je proveo upola manje vremena od Bogdanovića (15:22 minuta), ali je imao bolji učinak od suigrača iz reprezentacije. Ubacio je jednu tricu te imao po jedan skok i jednu asistenciju. Nijedan od hrvatskih košarkaša nije bio na parketu u završnih pet minuta, kad je Orlando u završnici slomio srca navijača Netsa koji na slavlje svoje momčadi u Barclays Centeru čekaju još od 10. prosinca, kad je Brooklyn svladao Philadelphiju (100-91).

Orlando su do pobjede vodili Victor Oladipo s 20 koševa i devet skokova te Nikola Vučević s 20 poena, 10 skokova i četiri asistencije, a na pragu 'triple-double' učinka bio je Tobias Harris s devet koševa, 12 skokova i osam asistencija. Aaron Gordon je dao najveći doprinos od igrača s klupe, postigavši 14 koševa, od čega četiri u završnici dvoboja.

Centar Brook Lopez je sa 17 koševa i osam skokova bio prvo ime Netsa. Joe Johnson je ubacio 13, a Shane Larkin 12 poena. Brooklyn je s učinkom 10-26 na pretposljednjem mjestu u Istočnoj konferenciji NBA lige, a Orlando s učinkom 20-17 drži osmo mjesto, posljednje koje vodi u doigravanje.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider