Košarka
SPORTOVI
Košarka
green za povijest

Ratnici ponovno 'jašu', Cavsi i Spursi izgledaju brutalno dobro

Brutalne večeri troje najvećih favorita za naslov NBA prvaka...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Golden State Warriorsi upisali su 32. pobjedu sezonu (uz dva poraza), no ono što je još bitnije za njih, na parket su se vratili Stephen Curry i Harrison Barnes, a Draymond Green je odradio još jednu monstruoznu večer.

Warriorsi su slavili protiv Charlotte Hornetsa 111:101, a Curry i Klay Thompson upisali su po 30 poena, dok je Green zabilježio novi 'triple-double', treći uzastopni i sedmi ove sezone. Green je postao tek 15. igrač u povijesti NBA lige koji je upisao tri uzastopna 'triple-doublea', te drugi u klupskoj povijesti (Tom Gola 1959-1960). Green je upisao 13 poena, 15 skokova i 10 asistencija u pobjedi Warriorsa.

Curry se oporavio od ozljede noge zbog koje je propustio dvije utakmice. Bio je ponovno u 'ludom' raspoloženju, kao kao i njegov 'Splash Brother' Thompson.

Barnes se vratio nakon 16 utakmica izbivanja zbog ozljede, te je od navijača nagrađen ovacijama.

Na krilima monstruoznog DeMarcusa Cousinsa Sacramento Kingsi iznenadili su Oklahomu City Thunder u gostima. bilo je 116:104 za Kingse, kojima je posao olakšao izostanak Kevina Duranta. Cousins je u prvoj pobjedi Kingsa ikada u gostima kod Oklahome upisao 33 poena i 19 skokova.

Cleveland Cavaliersi su zdravi i ponovno djeluju jako moćno. Noćas je u Quicken Loans Areni glatko pao Toronto rezultatom 122:100. LeBron James odradio je laganu večer s 20 poena (11 uspucanih lopti), dva skoka i sedam asistencija, dok je Kyrie Irving odigrao najbolju utakmicu od povratka u kojoj je upisao 25 poena, šest skokova i osam asistencija. Vruć je bio i J. R. Smith s 24 koša - osam trica.

Bojan Bogdanović sudjelovao je u novom porazu Brooklyn Netsa s 12 poena, 12 skokova i tri asistencije. Bolji je bio Boston koji je slavio sa 103:94, a Bogdanović je za 34 minute iz igre gađao 3-14, te 6-6 s linije slobodnih bacanja. Upisao je četiri napadačka i osam obrambenih skokova.

Orlando Magic Marija Hezonje upisao je još jedan težak poraz na gostovanju kod Detroita. Pistonsi su slavili 115:89, a Hezonja je na parketu dobio svega 10 i pol minuta. Pogodio je jedan od tri šuta iz igre, te oba s linije slobodnog bacanja. Osim toga zabilješio je jedan prekršaj.

Damjana Rudeža ponovno nije bilo u sastavu Minnesote Timberwolves, koja je poražena kod Philadelphije 76ers 109:99.

Od ostalih rezultata izdvojimo uvjerljivu pobjedu San Antonija kod Milwaukeeja (123:98), te pobjedu Miami Heata u produžetku protiv Indiane Pacersa 103:100. Unatoč 32 poena Paula Georgea i prednosti od 18 koševa u jednom trenutku, Pacersi su pali kod Chrisa Bosha (31 poen) i Dwyanea Wadea (27 koševa).

Tablice vam donosi SofaScore - rezultati uživo
Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider