Košarka
SPORTOVI
Košarka
odlaze Wade i Durant?

Krenula šoping ludnica u NBA ligi: Prvaci ostali bez dvojice igrača, Lakersi 'prolupali'

U SAD-u je krenulo dugo i vruće ljeto za NBA momčadi...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Od 1. je srpnja u NBA ligi krenuo šoping, odnosno mogućnost obnavljanja ugovora igračima ili 'trgovanje' istima. No, za razliku od svih prethodnih ljeta, 'salary cap' (budžet) momčadima je osjetno povećan, pa igrači za koje neki nisu nikada čuli imaju mogućnost osigurati si život.

Već su se neke značajne stvari dogodile u prve dvije večeri. Aktualni prvaci Cleveland Cavaliersi ostali su bez pričuvnog centra Timofeja Mozgova, koji je potpisao četverogodišnji ugovor s LA Lakersima vrijedan čak 16 milijuna dolara po sezoni! Za usporedbu, njegov ugovor s Cavsima u prošloj sezoni vrijedio je manje od pet milijuna dolara.

Osim njega Cavsi bi mogli ostati bez još jednog pričuvnog igrača, borbenog razigravača Matthewa Dellavedove, koji je dogovorio uvjete s Milwaukee Bucksima, ali Cleveland još ima opciju da izjednači ponudu i zadrži Australca. Ukoliko ne izjednači ponudi, Delli će potpisati četverogodišnji ugovor vrijedan 38 milijuna dolara.

Još jedna bizarnost, nakon ovog s Mozgovom, dolazi nam iz Memphisa. Tamo je navodno dogovoren nastavak suradnje između Grizzliesa i Mikea Conleyja, razigravača koji bi u OVOM TRENUTKU trebao postati naplaćeniji košarkaš svijeta! Conley je navodno dogovorio petogodišnji ugovor vrijedan sveukupno 153 milijuna dolara, odnosno više od 30 milijuna po sezoni!

Ikona Miami Heata Dwyane Wade dogovorio je sastanke s New York Knicksima i Milwaukee Bucksima za idući tjedan, što znači da ipak postoji mogućnost da napusti Floridu. Svoje ambicije New York je pokazao dovođenjem bivšeg MVP-ja Derricka Rosea, a prema najavama iz kluba on je samo prvi od nekoliko velikih imena koja će doći u Knickse ovoga ljeta.

Milwaukee je također vrlo aktivan na tržištu, no teško da će se Wade odlučiti za Buckse.

Miami je već ostao bez jednog veterama Joea Johnsona, koji je dogovorio dvogodišnji ugovor s Utah Jazzom.

Ovo je samo početak, još će se puno toga događati u NBA ligi ovoga ljeta. Kevin Durant je još neodlučan, a ni LeBron James još nije stavio potpis na novi ugovor s Cavsima...

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider

Prati nas na Instagramu!
Zizou je uzeo baklju i predao je ni više ni manje nego Rafaelu Nadalu.

Napetost raste! 

Više OVDJE -> https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
S broda je glasno odjekivalo "Hrvatska", a na svim sportašima vidio se ponos. ❤🇭🇷

📸: AFP
Poznati stižu na otvaranje. Ovo su superzvijezde najiščekivanijeg filma godine (Wicked), Ariana Grande i Cynthia Erivo.

A vi otvorenje (onaj uglavnom sportski dio) i sve oko njega možete pratiti ovdje:
https://bit.ly/3WCYWpc

📸 AFP
Danas službeno počinju Olimpijske igre u Parizu, a hrvatska vaterpolska reprezentacija već u nedjelju uskače u bazen kada će svoju olimpijsku avanturu započeti utakmicom protiv starog znanca - Crne Gore. 🤽‍♂️

Barakude su spremne, a mi im želimo puno sreće i još jednu olimpijsku medalju! 🇭🇷❤️

📸: Damir Krajac/CROPIX