Košarka
SPORTOVI
Košarka
Walker rastužio Pacerse

VIDEO Kyle Lowry zasjenio LeBrona i zvijezde Clevelanda

Razigravač Toronta Kyle Lowry odigrao je utakmicu karijere protiv Clevelanda ubacivši 43 poena uz devet asistencija, a postigao je pobjednički koš za konačnih 99-97.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Razigravač Toronta Kyle Lowry odigrao je utakmicu karijere protiv Clevelanda ubacivši 43 poena uz devet asistencija, a postigao je pobjednički koš za konačnih 99-97.

Lowry je ostavio Cavsima tri sekunde za posljednju akciju. Loptu je dobio LeBron James, ali njegov pokušaj za tricu nije došao ni do obruča pa je vođa Clevelanda ostao na 25 koševa uz osam skokova i sedam asistencija. Kevin Love je ubacio 20 koševa za Cavse, a povratnik Kyrie Irving ostao je na 10 poena.

Toronto je pred svojim navijačima uspio nadoknaditi 12 koševa zaostatka iz posljednje minute trećeg dijela, a junak ove pobjede je Kyle Lowry koji je 16 od svoja rekordna 43 koša ubacio u posljednjoj četvrtini. Lowry je nadoknadio izostanal učinka DeMara DeRozana koji je gađao 1/11 iz igre. Za pobjednike je 15 koševa ubacio je Terrence Ross, a po 11 Jonas Valančiunas i Bismack Biyombo. Raptorsi sada u borbi s Clevelandom za 'broj 1' na Istoku zaostaju dvije pobjede.

Posljednji šut odlučivao je i u dvoboju Indiane i Charlottea, a navijače Pacersa rastužio je razigravač Hornetsa Kemba Walker koji je 2.4 sekunde prije kraja položio za konačnih 96-95. Izveli su domaći dobru akciju za kraj, doveli svog najboljeg igrača Paula Georgea u situaciju za čisti šut sa šest metara, ali je lopta ostala na obruču. Goerge je ostao na 32 koša, a Pacersi (31-27) na 31. pobjedi. Hornetsi (30-27) sada za njima zaostaju samo jednu pobjedu, a dvije za Atlantnom (32-27) čija je pobjeda nad Bullsima 103-88 ostavila Chicago na istom učinku kakav ima Charlotte. Walker je s 22 koša i 10 asistencija predvodio Hornetse, za koje je Marvin Williams ubacio 26 poena uz 13 skokova.

Košarkaši Dallasa su za pobjedu nad Denverom 122-116 morali igrati dodatnih pet minuta, nadoknadivši čak devet poena zaostatka (99-108) u posljednjih minutu i 50 sekundi regularnog dijela utakmice. Najzaslužnijim za pobjedu Mavsa pokazao se pričuvni razigravač Raymond Felton koji je postigao koš za produžetak te u dodatnih pet minuta ubacio osam od svojih 14 poena Dallasa. Felton je zavšrio dvoboj sa 16 koševa i šest asistencija. Chandler Parsons ubacio je 27 poena, a Dirk Nowitzki je uz 20 koševa imao i 13 skokova. Will Burton je za goste ubacio 22 koša, ali je i promašio šut za pobjedu u regularnom dijelu utakmice.

Košarkaši Orlanda poraženi su sa 95-108 na gostovanju kod New York Knicksa, a hrvatski reprezentativac Mario Hezonja je za 26 i pol minuta na parketu ubacio osam koševa, uz sedam skokova, tri asistencije te tri izgubljene i dvije osvojene lopte.

Bio je to 32. ovosezonski poraz Orlanda u kojem su najbolji igrači Magica bili Nikola Vučević s 18 koševa i osam skokova, te Aaron Gordon sa 17 poena i osam skokova. Sedmoricu strijelaca Knicksa sa dvoznamenkastim učinkom predvodili su Carmelo Anthony s 19 koševa, 11 skokova i šest asistencija, te Kristaps Porzingis s 18 poena.

Chris Paul se pobrinuo za jednu od najimpresivnijih predstava prošle noći na NBA parketima. U pobjedu njegovih Los Angeles Clippersa 117-107 u Sacramentu Paul je ugradio 40 koševa, uz 13 asistencija i osam skokova. Domaću momčad je, već prema običaju, predvodio DeMarcus Cousins kojem je samo jedna asistencija nedostajala za 'triple-double'. Ubacio je 26 koševa, uz 15 skokova i devet asistencija.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider