Košarka
SPORTOVI
Košarka
jasna poruka

VIDEO Warriorsi posramili LeBronovu družinu, Šarić sjajan u preokretu 76ersa!

Utakmica u regularnom dijelu sezone neće promijeniti ishod iz 7. utakmice lanjskog NBA finala. Ali Warriosi mogu biti jako zadovoljni zbog načina na koji su ponizili aktualne prvake Cleveland Cavalierse...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U noći s ponedjeljka na utorak odigrana je druga ovosezonska i posljednja utakmica u regularnom dijelu sezone između aktualnih prvaka i viceprvaka NBA lige. Golden State Warriorsi ugostili su prvake Cleveland Cavalierse i nisu imali ni trunke milosti. Dub Nation razbio je LeBronovu druživu s čak 35 poena razlike (126:91), te poslao jasnu poruku tko je glavni favorit za osvajanje naslova prvaka.

Igralo se svega minutu i pol u prvoj četvrtini kada je klupa Cavaliersa bila primorana pozvati minutu predaha. Warriorsi su poveli 7:0, na kraju prve četvrtine bilo je 37:22, a do poluvremena nestvarnih 78:49!

Sličan susret odigran je i lani u regularnom dijelu sezone kada je Cleveland doživio katastrofalni poraz pred svojim navijačima od 34 poena razlike. Bilo je to u siječnju nakon čega je tadašnji trener David Blatt dobio otkaz.

Klay Thompson predvodio je strijelce pobjedničke momčadi s 26 poena, dok su Kevin Durant i Steph Curry pridodali 21 odnosno 20. Draymond Green upisao je novi triple-double u sezoni (11, 13, 11). Klupa Warriorsa uništila je Cleveland u prvom poluvremenu s 11 pogođenih šuteva iz 13 pokušaja. Andre Iguodala podsjetio je na svoje MVP dane iz finala 2015. godine. Gađao je 5 od 5 iz igre, te završio susret s 14 poena. Upisao je pet asistencija i odigrao vrhunsku obranu na LeBronu koji je noć završio s tek 33 posto šuta iz igre.

Kyrie Irving bio je još slabiji u realizaciji s 31 posto šuta i 17 poena, dok je Kevin Love odigrao prvo poluvrijeme, ubacio tri poena, a potom napustio parket zbog problema s leđima. Koliko je ozbiljna ozljeda teško je reći u ovome trenutku.

Golden State je i dalje najbolja momčad NBA lige s omjerom pobjeda i poraza 35-6, dok su Cavsi na 29-11. Nalazimo se gotovo na polovici regularnog dijela sezone (82 utakmice mora odigrati svaka momčad).

Od ostalih susreta odigranih u noći spomenimo da je Dario Šarić predvodio Philadelphiju 76ers do pobjede u gostima kod Milwaukee Bucksa. Šarić je za 23 minute na parketu upisao 17 poena, devet skokova, četiri asistencije i jednu ukradenu loptu! Pogodio je 6-11 šuteva iz igre i 3 od 3 s linije slobodnog bacanja. Najbolji strijelac 76ersa koji su slavili sa 113:104 bio je Joel Embiid s 22 poena.

Dragan Bender još je jednom dobio lijepu minutažu u porazu svojih Phoenix Sunsa od Utah Jazza 106:101. Na parketu je proveo 24 minute, te je upisao pet poena, četiri skoka i dvije blokade. Nije puno šutirao, svega četiri lopte (dvije pogodio), pa je susret završio s realizacijom 50 posto. Sedmorica dvoznamenkastih u redovima Jazza bili su previše za Sunse.

Spomenimo i težak poraz Oklahome City Thundera kod LA Clippersa 120:98. Russell Westbrook bio je nemoćan protiv raspoloženih momaka trenera Doca Riversa.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider