Košarka
SPORTOVI
Košarka
Tko će ih ikad prestići?

VIDEO Izdanje za sva vremena: 'Nestvarni' rekord Clevelanda!

Fenomenalnu šutersku večer imali su Cavsi u drugoj utakmici polufinala doigravanja Istočne konferencije.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Cleveland Cavaliersa poveli su sa 2-0 protiv Atlanta Hawksa u drugom krugu doigravanja NBA lige zahvaljujući uvjerljivoj 123:98 pobjedi u drugoj utakmici igranoj u Clevelandu u srijedu, a domaći je sastav do uspjeha stigao pogodivši čak 25 trica što je novi apsolutni rekord lige.

Cavsi su odigrali savršeno prvo poluvrijeme koje su riješili u svoju korist sa 74-38 pogodivši 18 trica već do odmora. Početkom drugog poluvremena bilo je i najvećih 41 razlike (84-43), pa je ostatak utakmice bilo puko odrađivanje posla.

Jedino što je Cavsima preostalo do kraja dvoboja bilo je srušiti momčadski rekord po broju pogođenih trica na jednoj utakmici kojega su do sinoć držali Orlando Magic iz 2009. i Houston Rocketsi iz 2013. godine sa po 23 pogođene trice u utakmici, ali oba ta dosega ostvarena su u ligaškom dijelu sezone. Rekord po broju trica u utakmici u doigravanju dosada su držali Golden State Warriorsi koji su u jednoj utakmici prvog kruga ove godine ubacili 21 tricu protiv Houstona.

Čak 10 različitih igrača Clevelanda pogodilo je barem jednu tricu s postotkom od 55.56 posto (25-45), a najviše je ubacio JR Smith - sedam. Ipak, najefikasniji igrač utakmice bio je LeBron James sa 27 koševa, Smith je dodao 23, dok je bolji od ostalih kod Hawksa bio Paul Millsap sa 16 ubačaja i 11 skokova.

Prošlogodišnjim finalistima Cavsima za prolazak u finale Istočne konferencije nedostaju još dvije pobjede, a priliku za sljedeću imat će već za dva dana u Atlanti.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider