Košarka
SPORTOVI
Košarka
Curry promašio produžetak

VIDEO Kraj čudesne serije: Boston šokirao Golden State!

Warriorsi su se uspjeli vratiti iz teške pozicije, imali su i šansu za produžetak, ali promašio je onaj od kojeg se to najmanje očekivalo.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Rekordni niz pobjeda na domaćem terenu aktualnih NBA prvaka Golden State Warriorsa stao je na brojci 54 zahvaljujući Boston Celticsima koji su u petak slavili u Oracle Areni sa 109-106.

Bio je to prvi poraz Warriorsa na domaćem terenu ove sezone, nakon 36 domaćih pobjeda, a niz je trajao od 27. siječnja prošle godine i 111-113 poraza od Chicago Bullsa.

Kao i podosta puta ove sezone, Warriorsi su u završnici susreta nadoknadili dvoznamenkasti zaostatak, no ovoga puta nisu uspjeli i u potpunosti preokrenuti rezultat. Nakon što je Isaiah Thomas pogodio polaganje za vodstvo Celticsa 109-106 8.3 sekunde prije kraja, najbolji igrač Warriorsa Stephen Curry uspio se izboriti za otvoreni šut za tricu kojom bi poravnao pet sekundi prije kraja, ali na veliko iznenađenje taj njegov pokušaj nije prošao kroz obruč iako je u ovoj utakmici šutirao 8-14 izvan linije od 7.24 metara. Nakon skoka u napadu još jedan pokušaj za poravnanje imao je Harrison Barnes, ali njegov šut za tricu iz okreta s istekom vremena nije bio niti blizu.

Tri igrača Bostona postigla su 20 ili više koševa, najviše Thomas 22, Evan Turner je dodao 21, a Jared Sullinger 20 uz 12 skokova. Kod Golden Statea najefikasniji je bio Curry sa 29 ubačaja, Draymond Green je dodao 16 uz 9 skokova i 7 asistencija.

Osim što im je prekinut rekordni niz domaćih pobjeda, Warriorse je poraz od Celticsa malo udaljio i od mogućnosti da sruše rekord Chicago Bullsa od 72 pobjede u ligaškom dijelu sezone star 20 godina. Warriorsi su sada na omjeru 68-8 i za obaranje rekorda Bullsa morali bi pobijediti u pet od preostalih šest dvoboja.

Celticsi su ovom pobjedom stigli na omjer 44-32 i ostali šesti u Istočnoj konferenciji, ali su zadržali priključak s trećim Miami Heatom (44-31), četvrtim Charlotte Hornetsima (44-31) i petim Atlanta Hawksima (45-32).

Bogdanoviću odmor, poraz Brooklyna u gradskom derbiju

Bojan Bogdanović dobio je odmor, te nije ulazio u igru za Brooklyn Netse koji su izgubili sa 91-105 od gradskih rivala New York Knicksa u Madison Square Gardenu.

Kako utakmica nije imala nikakav značaj za ove momčadi koje su imale razočaravajuću sezonu, Netsi su na 21-55, a Knicksi na 31-46, priliku su dobili igrači koji su manje nastupali. Najbolje su ju iskoristili Langston Galloway sa 18 poena za Knickse, te Sean Kilpatrick sa 17 ubačaja za Netse.

Damjan Rudež dobio je samo 1:27 minuta u 85-98 porazu Minnesota Timberwolvesa kod Utah Jazza i za to vrijeme je upisao jednu asistenciju. Gordon Hayward je sa 22 koša predvodio Jazz, koji je stigao do 50-postotnog omjera (38-38) i zadržao sedmo mjesto na Zapadu, dok je Andrew Wiggins ubacio 24 poena za Wolvese, koji su sa 25-51 ponovno na dnu skupine Northwest.

U derbiju Istoka Cleveland Cavaliersi su kao gosti svladali Atlanta Hawkse sa 110-108 nakon produžetka, te se još više približili osiguranju prvog mjesta u konferenciji uoči doigravanja. Cavsi su krajem prvog poluvremena imali i 21 koš prednosti, ali su u nastavku sve prosuli, pa su se za pobjedu morali izboriti u dodatnih pet minuta. Ponovno je briljirao LeBron James sa 29 pogodaka, 16 skokova i 9 asistencija, a s tim učinkom "Kralj James" stigao je na 11. mjesto ljestvice strijelaca svih vremena preskočivši Oscara Robertsona. James je sada na 26,718 poena, dok je Robertson stao na 26,710. Samo večer ranije James je preskočio još jednu legendu, Dominiquea Wilkinsa koji je sada 13. sa 26,668 pogodaka. Sljedeći je na redu 10-plasirani Hakeem Olajuwon, koji je karijeru završio sa 26,946 ubačaja.

Kod Hawksa, koji su izgubili drugu utakmicu zaredom, a time i prvo mjesto u skupini Southeast, najučinkovitiji su bili Paul Millsap sa 29 poena i 12 skokova, te Jeff Teague sa 28 koševa i 9 asistencija. Posljednju priliku za pobjedu Atlante propustio je Al Horford koji je promašio tricu na isteku vremena u produžetku. Zanimljivo, Atlanta je ove sezone pet puta igrala produžetak, te je izgubila svih pet.

Poraz Atlante iskoristili su Miami Heat i Charlotte Hornetsi koji su pobjedama protiv Sacramento Kingsa 112-106, odnosno Philadelphia 76-ersa 100-91, stigli na diobu prvog mjesta u Southeastu. Heat je do pobjede u Sacramentu stigao u čudnoj utakmici u kojoj je imao 24 razlike u trećoj četvrtini samo da bi dopustio domaćima da se primaknu na 103-101 dvije i pol minute prije kraja, no u završnici je momčad s Floride ipak sačuvala pobjedu.

Toronto Raptorsi osigurali su naslov pobjednika skupine Atlantic 99-95 pobjedom na gostovanju kod Memphis Grizzliesa, a i dalje se nadaju kako bi mogli preskočiti i Cleveland na prvom mjestu Istoka. Raptorsi su sada na učinku 51-24, a Cavsi na 54-22. Do nove pobjede momčad iz Kanade predvodio je DeMar DeRozan sa 27 ubačaja, dok je Zach Randolph sa 16 ubačaja bio prvo ime Grizzliesa, koji imaju problema s mnoštvom ozlijeđenih igrača, te su pali na omjer 41-35, no i dalje drže peto mjesto na Zapadu.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider