Košarka
SPORTOVI
Košarka
Oprez u uzvratu

Mulaomerović: Moramo ponoviti igru u obrani iz prve utakmice

Trener košarkaša Cibone Damir Mulaomerović izjavio je dan uoči druge utakmice osmine finala FIBA-ina Eurokupa protiv litvanskog Juventusa kako njegova momčad za pobjedu, koja bi ju odvela u četvrtfinale, mora ponoviti igru prikazanu u Uteni prošloga tjedna.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

"Odigrali smo stvarno dobru prvu utakmicu protiv Juventusa. To je tipična litvanska ekipa, nezgodna, atletski i taktički dobro potkovana, s igračima koji praktički uopće ne igraju okrenuti leđima prema košu. Ondje smo obrambeno odlično odigrali, a spriječili smo njihov 'pick'n'roll' s kojim prave dosta problema svim ekipama. U srijedu moramo ponoviti taj dio. Usto, moramo se pripremiti za agresivnu obranu, uvjeren sam da će protivnički trener inzistirati na agresvnosti i tome da nas probaju nadjačati. Ništa nismo napravili ako sutra ne potvrdimo pobjedu iz prve utakmice. Najveća motivacija je što igramo kod kuće i moramo maksimalno ozbiljno shvatiti tu utakmicu. Juventus zaslužuje maksimalni respekt i tako mu pristupamo, nemamo pravo nikoga podcjenjivati", izjavio je Mulaomerović.

Mladi razigravač Cibone Žan Mark Šiško optimist je uoči susreta s Juventusom.

"Na toj utakmici očekujemo samo pobjedu. U Litvi smo oko 33 minute odigrali jako dobro, što je pokazao i rezultat. Cijelu utakmicu smo imali veliku prednost, ali morat ćemo još malo pripaziti da ne padnemo u igri. S dobrom obranom ipak mislim da možemo doći do pobjede", kazao je Šiško.

Dvoboj Cibone i Juventusa igrat će se u srijedu u KC "Dražen Petrović" od 19 sati. Cibona bi se pobjedom plasirala u četvrtfinale, dok bi pobjeda Juventusa značila da se mora odigrati i odlučujuća treća utakmica u Uteni u subotu.

U prvoj utakmici u Uteni Cibona je pobijedila sa 83-78.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider