Košarka
SPORTOVI
Košarka
Prvi nakon 28 godina i Jordana

Može li Lillardu poći za rukom nešto što nije Bryantu, Kiddu, Iversonu, Roseu...?

Novak u najjačoj košarkaškoj ligi svijeta (NBA) Damian Lillard (Portland) mogao bi postati prvi branič nakon 28 godina i velikog Michaela Jordana koji je u svojoj "rookie" (prvoj) godini nastupio na All-Star utakmici "velikih dečkiju"...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Gary Payton, Jason Kidd, Allen Iverson, Derrick Rose pa čak ni Kobe Bryant nisu zavrijedili poziv za glavnu utakmicu All-Star večeri između Zapadne i Istočne konferencije. Jordan je bio posljednji koji je kao novak na poziciji beka zaradio poziv na prvu od svojih 14 All-Star utakmica.

''Sama činjenica da je Jordan bio posljednji branič kojem je to pošlo za rukom govori dovoljno'', kratko je prokomentirao 22-godišnji Lillard koji je svojim nastupima već jednu ruku stavio na trofej najboljeg novaka NBA lige.

Lillard u prosjeku zabija 18,5 poena, te upisuje 6,5 asistencija i 3,5 skoka po susretu. Proglašavan je najboljim "rookijem" Zapadne konferencije za studeni i prosinac, a na najboljem je putu i da to bude za prvi mjesec 2013. godine.

Podsjetimo, postave All-Star utakmica bit će objavljene 17. siječnja, nakon što se zbroje svi glasovi NBA fanova diljem svijeta. Iako na posljednjem popisu nije bio u momčadi Zapadne konferencije, Lillard je bio iznimno blizu Manuu Ginobiliju, posljednjem braniču po broju glasova na Zapadu. (TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider