Košarka
SPORTOVI
Košarka
'Balkanska krčma'

'Pitam se jesam li pogriješio vrativši se na ove prostore, ovo mi ne treba'

Obećano - ispunjeno! Cibosi su dali riječ da u Draženovu domu neće, kako im je to već postao običaj, šutke pasti protiv starog rivala Partizana.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Na kraju su otišli u produžetke (86:86), izgubili 77:83, no rijetko viđenih pet tisuća gledatelja otišlo je kući bez zamjerki. Barem 'vukovima'.

Suđenje trojca Javor, Kolar (obojica Slovenci) te Rutešića (CG), koje su navodno navijači dočekali u poluvremenu, prisjelo je mnogima pa i treneru Jasminu Repeši koji je na tu temu uglavnom poslovično suzdržan.

''Čestitam publici koja nas je nosila, gostima koji su zasluženo pobijedili i vama novinarima koji ste opstali u ovoj balkanskoj krčmi. Ovakvo suđenje daje mi za pravo da se upitam jesam li pogriješio vrativši se na ove prostore'', započeo je Jasko te nastavio:

''Ne znam jesu li gazde već podijelili karte, no ako jesu, to mi zaista ne treba u 51. godini. Volio bih vidjeti ovakvo suđenje nama u Beogradu'', rekao je Repeša ne želeći objasniti tko su ''gazde''.

Jedna od niza dvojbenih odluka na štetu Cibone bila je u zadnjim sekundama regularnog dijela, kada je Barbouru suđen prekršaj, a Mačvan zabija za dodatnih pet minuta. No, El-Amin tada promašuje napad za pobjedu pa je počistio Repeša i u svom ''dvorištu''. U sasvim izjednačenoj utakmici uz još malo koncentracije sve je moglo biti drugačije.

''Izgubili smo utakmicu svojim glupostima. Ako mislimo pobjeđivati, moramo to raditi u napadačkom skoku, a to nije bio slučaj. No, pokazali smo i da imamo volju nešto napraviti za ovaj klub'', zaključio je Repeša.

Njegovi igrači podijelili su šuterske zasluge pa je Barbour ubacio 11 koševa, Harper deset, a po devet El-Amin i Suton. U zadnjoj dionici ostali su bez Kusa kod kojeg se sumnja na rupturu mišića zadnje lože. Loša je to vijest, pet je kola do kraja, a Cibona je sedma s omjerom 11-10. (Agencija VLM)

Nastavi čitati

Nastavi čitati