Košarka
SPORTOVI
Košarka
Trener nije iznenađen

Mladi Hrvat oduševio Barcelonu: 'Znam za što je sposoban'

Mario Hezonja odigrao je u nedjelju svoju najbolju utakmicu u seniorskoj karijeri. Barcelona je ugostila Manresu, a 19-godišnji Dubrovčanin ubacio je 26 poena za 21 minutu na parketu...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Fantastičan nastup nije iznenadio niti trenera Barcelone Xavija Pascuala, niti trenera Manrese Borje Comengea s koji je radio prošle sezone u Barceloni B.

Utakmica karijere: Senzacionalni Hezonja briljirao u pobjedi Barce

''Hezonjin nastup nije nikakvo iznenađenje, već sam jako dobro vidio za što je sposoban. On je igrač koji dolazi i samo raste'', rekao je Comenge nakon što je njegova momčad doživjela težak poraz 91-63, a upravo njegov bivši igrač bio prvo ime tog susreta.

Xavi Pascual vrlo je zadovoljan napretkom mladog hrvatskog košarkaša, međutim upozorava kako za njega stvari neće ići tako glatko u baš svakoj utakmici.

''Hezonja se odlično osjećao na parketu, ali moramo biti svjesni kako će biti dana kada će imati problema. Još mora raditi na čitanju igre. Međutim nema boljeg osjećaja nego kada vidite napredak koji je evidentan. Svakim danom je sve bolji i sve je pripremljeniji za igranje na visokoj razini. Ipak, moramo ići polako, on je vrlo mlad igrač'', tvrdi Pascual.

U odličnom nastupu u očekivanom slavlju Barcelone, Hezonja je šutirao iz igre 5-6 za dva te 4-5 za tri poena ubacivši i sva četiri pokušaja s linije slobodnih bacanja. Tome je dodao i pet skokova.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider