Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dijelit će minutažu s Bilanom

Cedevita dovela provjereno europsko ime na poziciji centra

Hrvatski košarkaški prvak Cedevita dovela je novo pojačanje na centarskoj poziciji.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Mirza Begić novi je igrač Cedevite. Iako je rođen u BiH, tijekom igračke karijere stekao je slovensko državljanstvo za čiju je reprezentaciju i nastupao. Visok je 216 cm i na poziciji centra dijelit će minutažu s kapetanom Cedevite Mirom Bilanom.

Begić je provjereno europsko ime. U Euroligi je odigrao čak osam sezona, a tijekom karijere nastupao je za Triglav Kranj, Virtus Bolognu, belgijski Huy Basket, Geoplin Slovan, Union Olimpiju, Žalgiris, Real Madrid, Olympiakos, Laboral Kutxu i Bilbao Basket.

U prošloj sezoni za Bilbao je u Endesa ligi u prosjeku bilježio 6,5 poena, 4,4 skoka i 1,3 blokade po utakmici, dok je u Eurokupu imao prosjek od 8,2 poena, 3,2 skoka i 1,5 blokadu.

Begić je kao član reprezentacije Slovenije nastupio na Eurobasketu 2011. godine, na kojem je ujedno bio prvi po prosječnom broju blokada po utakmici. U dva navrata osvojio je Kup Slovenije i prvenstvo Slovenije, bio je prvak Baltičke lige, prvak Španjolske, osvojio je Superkup Španjolske i FIBA internacionalni kup.
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider