Košarka
SPORTOVI
Košarka
Legendarna utakmica

'Michaela Jordana su otrovali uoči finala s Utahom 1997.'

Prema riječima bivšeg trenera najvećeg košarkaša svih vremena Michaela Jordana, Tima Grovera, igrač Chicago Bullsa bio je otrovan uoči pete utakmice NBA finala 1997. godine...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Bullsi su gostovali kod Utah Jazza spomenute 1997. godine, pri rezultatu 2-2 u finalnoj seriji NBA lige. Dan uoči utakmice Jordan je ogladnio, a njegov trener je naručio pizzu iz obližnjeg restorana.

''Bili smo smješteni u hotelu Park City i svi su znali da je to mjesto gdje odsjedaju Bullsi uoči utakmica protiv Jazza. Michael je ogladnio, a kako posluga u sobu više nije radila nazvao sam obližnji restoran i naručio pizzu'', prisjetio je Grover, te nastavio:

''Pet osoba nam je donijelo pizzu i odmah sam mu rekao da imam loš predosjećaj. Od svih igrača u sobi, jedino je Michael jeo. Sve je te večeri bilo u redu, a onda sam dobio telefonski poziv oko dva sata ujutro. Došao sam u sobu, a Michael se na krevetu grčio od bolova. Odmah smo znali da nije gripa, već trovanje hranom. Namjera je bila jasna - onemogućiti da neki od naših igrača ne nastupe'', rekao je Grover.

Peta utakmica protiv Jazza poznata je i kao "The Flu Game" (gripozna utakmica), a u njoj je nemoćni Jordan svejedno ubacio 38 poena i omogućio svojoj momčadi da pobjedom 90-88 povede u seriji s 3-2. Slika koja je nakon te utakmice obišla svijet je Jordanov "pad" u ruke Scottieja Pippena, koji ga je doslovno iznio s parketa.

''Neviđena hrabrost i sjajna utakmica bolesnog Michaela Jordana'', bile su riječi kojima je komentator Marv Albert komentirao pobjedu Bullsa.

Nekoliko dana kasnije Chicago je slavio i pred svojim navijačima (90-86), čime je osvojio naslov NBA prvaka. Jordanu, koji je ubacio 39 poena te bio proglašen najkorisnijim igračem finala, je to bio peti od šest naslova koliko je osvojio u svojoj sjajnoj karijeri.(TS)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider