Košarka
SPORTOVI
Košarka
Kombinirano 85 poena

Miami slavio u San Antoniju: 'Velika trojka' uzvratila udarac!

Košarkaši Miami Heata fenomenalnom su predstavom slavili kod San Antonio Spursa 109-93 u četvrtoj finalnoj utakmici NBA doigravanja, čime su poravnali rezultat u seriji na 2-2...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Nakon što u prve tri utakmice nijedan igrač Miamija nije postigao 20 koševa ili više, u utakmici broj 4 čak su trojica košarkaša Heata ubacila 20 ili više. Štoviše, dvojica su išla preko 30 poena! U trenucima kada je Miamiju to najviše trebalo ukazala se kompletna "velika trojka" - LeBron James, Dwyane Wade i Chris Bosh.

James je ubacio 33, Wade 32, a Bosh 20 poena... Kombinirano je to zastrašujućih 85 poena, a uz to su sva trojica imala preko 50 posto ubačaja iz igre! Zanimljivo, bila je ovo osma utakmica LeBrona Jamesa u finalu NBA lige protiv Spursa (igrao 2007. godine s Cevelandom i izgubio 4-0), ali prva da je šutirao preko 45 posto iz igre. Iako je bio najbolji strijelac momčadi, pravi junak susret ipak je bio vremešni (31) Wade, koji je uz 32 poena upisao šest skokova, četiri asistencije i čak šest ukradenih lopti! Wade je po prvi put nakon dugo vremena podsjetio na dane iz 2006. godine kada je osvojio naslov s Heatom i bio najkorisniji igrač finala.

Miami je agresivnom obranom u potpunosti zakočio sve igrače Spursa, pa čak i neumorne tricaše Dannyja Greena i Garyja Neala. Tony Parker je unatoč ozljedi zadnje lože nastupio, ali je pružio prosječnu partiju, te u nekoliko navrata u čudnim okolnostima izlazio iz igre. Može se pretpostaviti da ga je ozljeda omela u ovoj utakmici, u kojoj je upisao 15 poena i devet asistencija. Najbolji strijelac San Antonija bio je Tim Duncan s 20 poena.

Spursi su sjajno otvorili utakmicu povevši 15-5, no kad ih je Miami uhvatio krajem prve četvrtine, domaći košarkaši više nisu odlazili na više od nekoliko poena razlike. Heat je susret prelomio u posljednjoj dionici u koju je ušao s +6 poena razlike, no nezaustavljivom serijom Wadea ista je porasla na +15. Utakmicu je zaključio James s devet uzastopnih poena.

Spomenimo za kraj da Spursi razlog poraza mogu potražiti u još jednom prekomjernom broju izgubljenih lopti. Čak su 18 lopti prokockali, dok je Heat imao dvostruko manje tehničkih pogrešaka. Osim toga, Miami je iznenađujuće nadskakao San Antonio (41-36), što je u prijelomnim trenucima utakmice bilo ključno za odvajanje na značajniju razliku.

Peta utakmica serije igra se u nedjelju, a ista se nakon toga vraća u Miami na još barem jednu utakmicu. (TS) 

NBA doigravanje, finale, 4. utakmica:

San Antonio - Miami 93-109 (Duncan 20k, 5s, PArker 15k, 9a / James 33k, 11s, Wade 32k, 6s, 4a, 6ukl, Bosh 20k, 13k)

Serija je izjednačena na 2-2

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider