Košarka
SPORTOVI
Košarka
Uživaju u nadigravanju

Miami poveo 3:2 protiv Indiane: Velika serija Jamesa!

Miami Heat pobijedio je Indianu Pacerse 90:79 u finalu doigravanja Istočne konferencije NBA lige...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Košarkaši Miami Heata poveli su s 3-2 u finalu doigravanja Istočne konferencije NBA lige nakon domaće 90-79 pobjede nad Indiana Pacersima. Sada ih samo još jedna pobjeda dijeli od velikog finala.

Presudnom se u susretu pokazala treća četvrtina koju su aktualni prvaci dobili sa 30-13 i u jednom trenutku poveli i sa 20 koševa razlike.

Čovjekom odluke ponovo se pokazao LeBron James koji je 16 od svojih 30 koševa ukupno postigao u trećoj četvrtini i tako prelomio susret. Indana je početkom treće četvrtine imala vodstvo 46-40, ali u sljedećih 11 minuta Heat radi seriju 30-10, pri čemu je James sam zabio ili je zaslužan za 25 njihovih koševa.

James je iz igre gađao 13-26, a upisao je i 8 skokova i 6 asistencija. Dvojica drugih članova velike trojke Heata Dwyane Wade i Chris Bosh kombinirano su postigli 17 koševa, pa je MVP lige najveću pomoć imao u Udonisu Haslemu i Mariju Chalmersu. Haslem je ubacio 16 koševa uz šut iz igre 8-9, a Chalmers je pridodao 12 koševa uz 6 asistencija.

Kod Indiane je najbolji bio Paul George sa 27 koševa, 11 skokova i 5 asistencija, dok je Roy Hibbert susret završio s 22 koša.

"James je bio prilično poseban večeras, u to nema sumnje. Cijela momčad bila je posebna i to je jedna od najboljih momčadi koju je liga ikad vidjela. Uživamo se natjecati s njima", komentirao je trener Indiane Frank Vogel.

Šesta, moguće i posljednja utakmica serije igra se u subotu u Bankers Life Fieldhouseu u Indianapolisu. (TS)

 

NBA doigravanje, finale Istočne konferencije:

Miami (1) - Indiana (3) 90-79 (James 30k, 8s, 6a, Haslem 16k / George 27k, 11s)

(Miami vodi u seriji 3-2)
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider