Košarka
SPORTOVI
Košarka
Dominantna partija Jamesa

Miami Heat se plasirao u četvrto uzastopno finale

Košarkaši Miamija slavili su u šestoj utakmici finala Istočne konferencije i tako prvi dohvatili finale lige. U šestom susretu Indiani nisu dali niti malo šanse i uvjerljivo su slavili sa 117-92...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Svjesni kako bi bilo vrlo teško odnijeti pobjedu u sedmoj utakmici u Indianapolisu, košarkaši Miamija išli su na sve ili ništa i tražili pobjedu na svom parketu za prolaz u finale lige. Jednako tako i za Indianu je ovo bila utakmica ogromnog uloga jer je poraz automatski značio i oproštaj.

Međutim od početka susreta Heat je dominirao terenom, bio puno bolji protivnik i njegova prednost je iz minute u minutu rasla. Već do poluvremena bilo je sve jasno i kada je Indiana na početku drugog dijela nastavila povećavati zaostatak, bilo je samo pitanje s kolikom razlikom će izgubiti.

Uoči posljednje četvrtine Miami je imao prednost 91-58, a tri minute ranije Indiana je zaostajala vrlo ružnih 86-49.

Još jednom je briljirao LeBron James koji je u dominantnu predstavu ugradio 25 poena, šest asistenciju i četiri skoka, a njegova igra bila je još bolja nego što to brojevi pokazuju. Odlično ga je pratio s 25 poena i osam skokova Chris Bosh dok je mjesto u startnoj petorci opravdao Rashard Lewis s 13 poena.

U redovima Indiane koja je tako završila sezonu Paul George je ubacio 29 poena i uhvatio osam skokova dok je David West dodao 16 poena. Ostali nisu bili raspoloženi i to nije bilo dovoljno da bi se Miami ugrozio.

Ovo je Miamiju četvrto uzastopno finale lige, nešto što se dosad dogodilo samo u tri navrata. Čak deset puta zaredom od 1957. do 1966. godine u finalu su igrali Boston Celticsi, Celticsi su četiri puta u nizu bili u finalu od 1984. do 1985. godine, a Los Angeles Lakersi od 1982. do 1985. godine.

Protivnik Heatu u borbi za naslov prvaka bit će San Antonio Spursi ili Oklahoma City Thunder, a Spursi u finalnoj seriji Zapadne konferencije vode s 3-2. (TS)

 

NBA doigravanje, finale Zapada:

 

Miami Heat - Indiana Pacers 117-92 (James 25p, 6as / George 29p, 8sk)

Miami pobijedio s 4-2 u seriji
 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider