Košarka
SPORTOVI
Košarka
Miami 'po starom'

Memphis smanjio zaostatak, Bullsi poveli protiv Brooklyna

Memphis Grizzliesi smanjili su zaostatak za Los Angeles Clippersima u seriji prvog kruga doigravanja NBA lige, dok su košarkaši Chicaga poveli, a Miamija došli na prag polufinala konferencije...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U vjerojatno najizjednačenijoj seriji Zapadne konferencije, između Memphisa i LA Clippersa, domaćin je i dalje nesalomljiv. Nakon što su Clippersi upisali dvije pobjede pred svojim navijačima i poveli s 2-0 u seriji, Memphis je također krenuo tim putem. Grizzliesi su bez većih problema slavili 94-82 predvođeni sjajnim Zachom Randolphom, koji je u prve dvije utakmice bio prilično "tih".

Noćas je ubacio 27 poena i upisao 11 skokova od čega čak šest napadačkih! Najbolji obrambeni igrač godine u NBA ligi, Marc Gasol, pridodao je 16 koševa uz osam skokova (svi u obrani). Spomenimo i da je Gasol prvi Europljanin s nagradom najboljeg obrambenog igrača lige.

Razlog sigurne pobjede Memphisa je i sjajna obrana na ne odviše raspoloženom Chrisu Paulu. Igrač koji je obilježio prve dvije utakmice je noćas ubacio osam poena, napravio četiri prekršaja i čak pet puta izgubio loptu. Blake Griffin je bio najraspoloženiji kod Clippersa sa 16 poena i samo dva skoka.

U najizjednačenijoj seriji Istočne konferencije Chicago Bullsi poveli su protiv Brooklyna s 2-1. "Bikovi" su slavili sa 79-76, iako su veći dio utakmice imali i po 10-ak poena razlike. No, Netsi su se u završnici uspjeli vratiti, te su čak imali 4,4 sekunde za pokušaj trice, za odlazak u produžetak. Čak su i stvorili višak igrača u kutu, ali lopta koju je uputio C. J. Watson, bivši igrač Bullsa, nije dirala ni obruč.

U ne tolikoj lijepoj utakmici za oko, najefikasniji igrač susreta bio je domaći Carlos Boozer, koji je ubacio 22 koša i upisao 16 skokova, a pomoć je imao i u Britancu Luolu Dengu koji je ubacio poen manje, te zabilježio 10 skokova. Kod gostiju je sličan učinak ostvario Brook Lopez s 22 poena i 9 skokova.

U seriji Milwaukeeja i Miamija je sve po starom. Aktualni prvak slavio je sa 104-91 i poveo s uvjerljivih i "nedostižnih" 3-0 u seriji. Scenarij je i ovoga puta bio sličan kao i u prve dvije utakmice. Milwaukee se dobro drži do poluvremena ili sredine treće četvrtine, a onda Miami kreće u neku "ludu" seriju i odlazi na prednost od +10.

Tako je bilo i ovoga puta u trećoj četvrtini, koju je Heat dobio rezultatom 30-18, iako je na poluvrijeme otišao s minusom od dva poena. Ponovno je čak pet igrača Miamija bilo dvocifreno po broju koševa, a prednjačili su LeBron James s 22 poena i Ray Allen s 23! James je pritom dodao i pet skokova, te šest asistencija. Odličan je bio i Chris Bosh sa 16 koševa i 14 skokova, dok je Dwyane Wade bio očajan šuterski (četiri koša, 1-12 šut iz igre), ali zato sjajan u ostalim rubrikama - devet skokova, 11 asistencija, pet ukradenih lopti.

Kod Bucksa vrijedi istaknuti Brandona Jenningsa sa 16 poena i osam asistencija, te Larryja Sandersa s također 16 ubačaja i 11 skokova. Miami u nedjelju ima mogućnost izboriti polufinale Istočne konferencije. (TS)

NBA liga, doigravanje, 3. utakmice:

Istočna konferencija

Milwaukee - Miami 91-104 (Jennings 16k, 5s, 8a, Sanders 16k, 11s / James 22k, 5s, 6a, Allen 23k, Bosh 16k, 14s)

(Miami vodi u seriji 3-0)

Chicago - Brooklyn 79-76 (Boozer 22k, 16s, Deng 21k, 10s / Lopez 22k, 9s, Williams 18k, 4a)

(Chicago vodi u seriji 2-1)

Zapadna konferencija

Memphis - LA Clippers 94-82 (Randolph 27k, 11s, Gasol 16k, 8s / Griffin 16k, Paul 8k, 6s, 4a)

(LA Clippersi vode u seriji 2-1)

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider