Košarka
SPORTOVI
Košarka
'na mojim je leđima'

Hezonja priznao da je stanje u reprezentaciji loše: 'Moramo biti iskreni'

Mario Hezonja progovorio o svojoj rookie sezoni u NBA ligi, ali i stanju u reprezentaciji...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najbolji mladi hrvatski košarkaš Mario Hezonja bio je gost portala Croatian Sports nakon utakmice njegovog Orlando Magica u Los Angelesu protiv Lakersa. Magic je glatko poražen 107:98, a naš košarkaš nije odigrao utakmicu koju će dugo pamtiti.

Njegove igre variraju, što znači da prilagodba na NBA i ritam utakmica i dalje traje.

"Velika je razlika između europske i košarke u SAD-u. Prvih mjesec dana je to bio šok za mene, no onda sam se priviknuo. Slažem se s Bojanom Bogdanovićem koji je rekao da je razlika između europske košarke i NBA-a tolika da je gotovo riječ o drugom sportu. Postoje neke sličnosti, ali razlika je ogromna, pogotovo u putovanjima na utakmice", rekao je Hezonja u razgovoru s Antom Kvartučem.

Pred reprezentacijom je kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre u Rio de Janeiru, a Hezonja je priznao da trenutno stanje u momčadi nije dobro.

"Iskreno, nisam zadovoljan sa stanjem u reprezentaciji. Moramo ostati zajedno i priznati si da je trenutna situacija loša. Bit će teško pobijediti momčadi poput Grčke i Italije, ali moramo ozbiljno pristupiti turniru i mislim da možemo napraviti dobar rezultat".

Hrvatska je početkom 90-ih godina prošlog stoljeća osvojila dvije bronce, a dok je još bila u sastavu Jugoslavije je uzela pet zlatnih medalja s europskih prvenstava.

"Godinama smo bili jako dobri i onda smo nestali. Na našim je leđima, pogotovo mojim, da vratimo hrvatsku košarku gdje joj je mjesto. Hrvatski je narod to zaslužio", kaže bek Orlanda.

Zašto je izabrao broj 23?

"Nemam pojma. Možda malo zbog Jordana, ali kad sam stigao nisu mi mogli dati nijedan od mojih omiljenih brojeva, 8 ili 11. Ponudili su mi 23 pa sam rekao da može. Nitko ga prije mene nije nosio u Orlandu i bilo je sasvim u redu da ga uzmem", kaže hrvatski šuter, koji nije imao ni tri godine kada je Jordan osvojio svoj posljednji naslov prvaka.

"Igrači na koje sam se ugledao dok sam bio mali bio je Kobe Bryant, Allen Iverson, Shaquille O'Neal, Dwight Howard".

U razgovoru za Croatian Sports dotakao se i nogometnih tema.

"Dok sam bio u Duborvniku sam bio navijač Hajduka. Svi su dolje navijači za Hajduk. Kada sam stigao u Zagreb počeo sam navijati za Dinamo koji je igrao jako dobro. Sada su oba kluba potonula i jednostavno mi se nitko više ne sviđa i ne navijam za nikoga".

Što bi želio osvojiti: NBA naslov ili zlatnu medalju s Hrvatskom na Olimpijskim igrama?

"Oboje".

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider