Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Milanović: "Ovo je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati!"
Košarka
CSKA ispustio pobjedu

Maccabi u infarktnoj završnici izborio finale Eurolige: U 14 sekundi 5 koševa!

Maccabi iz Tel Aviva prvi je finalist ovosezonskog izdanja Eurolige. U prvom polufinalu na Final Fouru u Milanu svladao je moskovski CSKA sa 68-67 u infarktnoj završnici...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Moskovljani će dugo žaliti za propuštenom prilikom. Iako je momčad u evidentnom padu unatoč povratku prvog playmakera Miloša Teodosića, imao je priliku za ući u finale, međutim Maccabi je u samom finišu ubačajem iz kontranapada Tyresea Ricea stigao do pobjede.

Još 14 sekundi prije kraja susreta vodio je CSKA 67-63 da bi onda David Blu ubacio svoju petu tricu i smanjio na 67-66. Moskovljani su imali napad, Maccabi nije radio brzi prekršaj i to mu se isplatilo jer Hrjapa nespretno i nepotrebno gubi loptu, Izraelci odlaze u kontranapad, a Rice ubacuje za preokret. CSKA je imao još šest sekundi za zadnji napad, tricu je ispucao Sonny Weems, no nije bio precizan.

Weems je jedan od tragičara Moskovljana, cijelim tijekom sezone bio je jedan od najboljih igrača CSKA i Eurolige, međutim u ključnoj utakmici potpuno je zakazao, ubacio je tek šest poena uz šut za dva 2-8 i za tricu 0-5 te je izgubio tri lopte.

CSKA je u vodstvu bio praktički od prve minute, krajem treće četvrtine vodio je s visokih 55-40, ali sve je to uspio prokockati. U posljednjih deset minuta Maccabi nije odustajao, polako se vraćao i ugrabio pruženu priliku.

Hrvatska će tako sigurno imati predstavnika u finalu Eurolige, Nikola Vujčić je sportski direktor Maccabija, a Andrija Žižić pomoć s klupe. Žižić je u ovom polufinalu na parketu proveo tri minute i promašio jedan šut za dva poena te upisao asistenciju. Najbolji kod Maccabija bili su David Blu s 15 poena i Tyrese Rice s 13 poena i pet skokova. U redovima CSKA istaknuli su se Saša Kaun s 14 poena i pet skokova te Miloš Teodosić s 12 poena i šest skokova.

Ovo je novi udarac za Moskovljane koji ne stoje dobro niti u četvrtfinalu VTB lige gdje gube u seriji protiv Lokomotiva 2-0 i nalaze se pred ispadanjem.

Maccabi čeka protivnika u finalu, a to će biti netko od španjolskih velikana - Real Madrid ili Barcelona. (TS)

 

Euroliga, polufinale:

 

CSKA Moskva - Maccabi 67-68 (Kaun 14p, 5sk / Blu 15p, Žižić 1as)

Real Madrid - Barcelona (21:00)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider