Košarka
SPORTOVI
Košarka
Poznati svi četvrtfinalisti

Maccabi ostavio Albu bez senzacije, Efes s porazom prošao dalje

Nakon Real Madrida, Barcelone, moskovskog CSKA, Fenerbahčea i Olympiakosa, plasman u osminu finale košarkaške Eurolige izborili su i Maccabi Tel Aviv, Panathinaikos i Anadolu Efes.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

U susretu posljednjeg 14. kola E skupine TOP 16 Maccabi je u direktnom okršaju za prolaz u Berlinu pobijedio Albu 73-64. Berlinski sastav je tako propustio postati prva njemačka momčad ikada među osam najboljih u Europi. Maccabi je do velikog trijumfa predvodio Devin Smith sa 28 koševa i sedam skokova. Kod domaćina najefikasniji su bili naš Leon Radošević, Jamel McLean i Alex Renfroe sa po 10 koševa, dok je Marko Banić dodao devet koševa i četiri skoka.

Izraelci su pobjedom u Berlinu otvorili vrata prolaza i Panathinaikosu koji je u zadnjem kolu izgubio u Beogradu od Crvene zvezde 68-69.

Real Madrid i Barcelona su i prije zadnjeg kola osigurali prolaz, a tko će biti pobjednik skupine E odlučit će u petak. Real Madrid će ugostiti Žalgiris i pobjeda mu donosi prvo mjesto. Barca putuju u Istanbul kod Galatasarayja i osim pobjede, mora čekati kiks Reala ukoliko želi 'jedinicu'.

U skupini F uoči zadnjeg kola bila je samo jedna nepoznanica. Za posljednju vizu za četvrtfinale borili su se Anadolu Efes i Laboral Kutxa, a na koncu su razlog za slavlje imali košarkaši Efesa premda su u zadnjem kolu izgubili na gostovanju kod Fenerbahčea 72-83. Turke je spasila Unicaja Malaga koja je pobijedila Laboral 93-84.

I prije zadnjeg kola nastavak natjecanja osigurali su CSKA, Fenerbahče i Olympiakos.

Efes je prolaz tražio protiv Fenerbahčea. Nije uspio pobijediti, ali je ipak prošao dalje. Fener je slavio 83-72. Domaćine su do pobjede predvodili Andrew Goudelock sa 24 i Bogdan Bogdanović sa 17 koševa. Kod Efesa najefikasniji su bili Birkan Batuk sa 12, te Nenad Krstić i Stratos Peperoglou sa po 11 koševa. Hrvatski košarkaš Dario Šarić za 13 minute je zabio samo jedan koš uz sedam skokova, dok je Amerikanac s hrvatskom putovnicom Dontaye Draper zabio devet koševa.

Kada je počela utakmica u Malagi već je bio poznat ishod turskog okršaja i gosti su znali da ih pobjeda vodi dalje. Međutim, Unicaja je odigrala sjajno i zaustavila je sunarodnjake. Ryan Toolson sa 17 i Jayson Granger sa 15 koševa bili su najefikasniji kod Unicaje, dok je Laboral predvodio Fabien Causeur sa 21 košem.

CSKA je prvo mjesto u skupini potvrdio gostujućom pobjedom protiv EA7 Milana 88-79.

U posljednjem susretu 14. kola skupine F u petak se sastaju Olympiakos i Nižnji.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider