Košarka
SPORTOVI
Košarka
Euroliga

Maccabi na Final Fouru, Oly i PAO izborili majstoricu protiv favorita!

Košarkaši Maccabi Tel Aviva drugi su sudionici Final Foura nakon Barcelone. S druge strane, petu odlučujuću utakmicu četvrtfinalne serije protiv Real Madrida je izborio Olympiacos...

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Maccabi je protiv Emporio Armanija preokrenuo susret u drugom poluvremenu i na kraju slavio domaćui pobjedu rezultatom 86-66 koja mu je donijela ukupan trijumf u sreiji s 3-1. Na prvom poluvremenu Armani je vodio 43-35, ali posljednju dionicu Maccabi je riješio sa čak 22 koša u svoju korist (32-10).

Ricky Hickman i Alex Tyus zabili su po 16 koševa za izraelski sastav. Hickman je pridodao i 5 asistencija, a Tyus 9 skokova. Devin Smith ubacio je 13 koševa, dok hrvatski košarkaš Andrija Žižić nije dobio priliku za igru. Kod Emporio Armanija je uvjerljivo najbolji bio Ketih Langford s 28 koševa (trice 5-8), ali nije imao pravu pomoć od suigrača.

Dvostruki uzastopni europski prvak Olympiacos slavio je u Pireju protiv Reala 71-62 i tako poravnao seriju na 2-2. Tijesnu je utakmicu Olympiacos odlučio u posljednjoj dionici koju je dobio 22-15. Petoricu dvoznamenkastih igrača grčkog sastava predvodili su Bryant Dunston i Matthew Lojeski koji su postigli po 13 koševa, s time da je Bryant pridodao i 9 skokova. Vassilis Spanoulis ubacio je 12 koševa, uz 6 skokova i 7 asistencija, dok su Georgios Printezis i Evangelos Mantzaris zabili po 10 koševa.

Real je imao tek dvojicu dvoznamenkastih igrača. Rudy Fernandez zabio je 18 koševa, uz 8 skokova, dok je Tremmell Darden ubacio 10 koševa uz 6 skokova.

Ranije su i košarkaši Panathinaikosa uspjeli su izjednačiti četvrtfinalnu euroligašku seriju protiv moskovskog CSKA na 2-2. U dramatičnoj četvrtoj utakmici u Ateni slavili su sa 73-72 nakon produžetka. (TS)

Euroliga, četvrtfinale, četvrte utakmice:

Maccabi - Emporio Armani 86-66

(Maccabi je dobio seriju 3-1)

 

Olympiacos - Real Madrid 71-62

(serija je izjednačena na 2-2)

 

Panathinaikos - CSKA Moskva 73-72, produžetak

(serija je izjednačena na 2-2)

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider