Košarka
SPORTOVI
Košarka
večer odluke

Ludilo zadnjeg kola i mogući rasplet: Tko čeka Hrvatsku u osmini finala?

Četvrtak je posljednji dan natjecanja po skupinama na EuroBasketu 2015., a uoči odlučujućeg dana jedino je izvjesno da će Hrvatska u Lille otići kao drugoplasirana iz skupine C u kojoj će Grčka osvojiti prvo mjesto.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Najzamršenija je situacija u Rigi, u skupini D, iz koje će hrvatski košarkaši dobiti suparnika za osminu finala. Izvjesno je da će o prvom mjestu odlučivati Litva i Češka, ali to ne znači da će poražena reprezentacija biti druga, jer će to ovisiti o rezultatima ostalih dvoboja.

OVDJE POGLEDAJTE SVE TABLICE SKUPINA

Hrvatska će u Lilleu igrati protiv trećeplasirane reprezentacije, a sve su još uvijek u igri za preostala dva mjesta koja vode u nokaut fazu.

Rasplet skupine D i mogući protivnik Hrvatske

- Hrvatska će igrati protiv Litve, ako Litva izgubi od Češke, Belgija pobijedi Ukrajinu, Estonija pobijedi Latviju. Poredak: 1. Češka, 2. Belgija, 3. Litva, 4. Estonija

- Hrvatska će igrati protiv Češke, ako Češka izgubi od Litve, a Latvija pobijedi Estoniju; pobjednik utakmice Belgija - Ukrajina bio bi četvrti. Poredak: 1. Litva, 2. Latvija, 3. Češka, 4. Ukrajina ili Belgija

- Hrvatska će igrati protiv Belgije, ako Litva pobijedi Češku, Belgija pobijedi Ukrajinu, a Estonija svlada Latviju. Poredak: 1. Litva, 2. Češka, 3. Belgija, 4. Estonija.

- Hrvatska će igrati protiv Latvije, ako Češka pobijedi Litvu, Latvija pobijedi Estoniju, četvrti će biti pobjednik dvoboj Belgija - Ukrajina. Poredak: 1. Češka, 2. Litva, 3. Latvija, 4. Belgija ili Ukrajina

- Hrvatska će igrati protiv Estonije, ako Ukrajina pobijedi Belgiju, a Estonija svlada Latviju, dok je rezultat Češka - Litva nevažan jer bi pobjednik bio prvi, a poraženi drugi, a u krugu četiri reprezentacije s dvije pobjede i tri poraza prošle bi Ukrajina i Estonija. Poredak: 1. Češka ili Litva, 2. Češka ili Litva, 3. Estonija, 4. Ukrajina

Eurobasket 2015

Rasplet ostalih skupina

Rasplet ostalih skupina je jednostavniji. U skupini A igraju se utakmice za prvo, treće i peto mjesto: Francuska - Izrael za prvo, Finska - Poljska za treće, a BiH i Rusija odlučuju o petom mjestu.

U skupini B o prvom mjestu odlučuju Italija i Srbija. Srbija ne može biti lošija od drugog mjesta, ali Italija može biti i treća, ako bude u krugu s Turskom i Španjolskom. Španjolska može biti druga, ali može završiti i peta u slučaju poraza od Njemačke koju samo pobjeda vodi u drugi krug. Tursku pobjeda nad Islandom vodi u Lille.

U skupini C Slovenija drži sve u svojim rukama u borbi za treće mjesto koje im donosi pobjeda nad Makedonijom. Ako Gruzija, Nizozemska i Makedonija ostanu na jednoj pobjedi, kao četvrta će proći Gruzija, zbog uvjerljive pobjede (90-75) u četvrtom kolu nad Makedonijom. U slučaju pobjeda Nizozemske nad Grčkom, Gruzije nad Hrvatskom i Makedonije nad Slovenijom i zatvaranj kruga reprezentacija s 2-3, kao treća i četvrta prošle bi Makedonija i Slovenija.

Koliko može Hrvatska na EuroBasketu?

Ukupno glasova:

 

Eurobasket 2015

 

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Više o

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider