Košarka
SPORTOVI
breaking news !: Grbin oštro po Ustavnom sudu: "Pričao sam s Milanovićem, imamo plan C. Popišali su se na sve nas"
Košarka
Iznad 50 posto

Ludi Eurobasket se nastavlja: Latvijci utrpali 15 trica!

U srijedu je započeo drugi krug natjecanja na Eurobasketu, kojem je Slovenija domaćin. Na startu su pobjedu izborili košarkaši Latvije koji su u skupini E razbili Ukrajinu sa 85:51.

gol expired (Foto: DNEVNIK.hr)

Latvija je tako došla do prve pobjede u novoosnovanoj skupini E s obzirom da je iz prvog kruga prenijela nula bodova. Isto tako, pobjedom se Latvija izjednačila s Ukrajinom, obje reprezentacije sada imaju omjer 1-2.

Čak petnaest trica su Latvijci zabili Ukrajincima. Imali su šut za tri poena preko 50 posto (15 od 29), a najbolji je bio Kristaps Janičenoks koji je pogodio četiri od četiri. Tri je pogodio Kuksiks, a po dvije Blums, Majeris, Bertans i Strelnieks.

Već poslije prve četvrtine bilo je 24:11 za Latviju koja je u nastavku meča samo dizala prednost i na kraju se zaustavila na plusu od čak 34 razlike (85:51). S 14 poena je prvi strijelac Latvije, gdje se samo Freimanis nije upisao u strijelce, bio Janičenoks. Meiers je dodao 11 poena uz deset skokova.

Kod Ukrajine izdvojimo tek Sergija Gladyra (12 poena) koji je jedini bio dvoznamenkasti u svojoj momčadi po broju poena.

Eurobasket, skupina E, 1. kolo:

Latvija - Ukrajina 85:51

Srbija - Belgija (kasnije)

Francuska - Litva (kasnije)

Redoslijed: 1. Francuska 2-0 (-1), 2. Srbija 2-0 (-1), 3. Litva 1-1 (-1), 4. Latvija 1-2, 5. Ukrajina 1-2, 6. Belgija 0-2 (-1).

Pratite najnovije vijesti bilo kada, bilo gdje. Pratite nas na Facebooku i Twitteru. Pratite GOL.hr putem iPhonea i ANDROID mobilnih uređaja.

Još brže do sportskih vijesti i prijenosa. Preuzmi
DNEVNIK.hr aplikaciju

Nastavi čitati
divider

Još vijesti
divider